Νοστιμότατες σοκολατομπουκιές που πάνε τέλεια με τον καφέ σας από την φοβερή Μαρία Εκμεκτσίογλου

Μια εύκολη γλυκιά συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε! 

ΥΛΙΚΑ:

2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
100 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. καρύδια
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. μέλι
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Ρεντέ από 1 πορτοκάλι
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

300 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. κρέμα γάλακτος

Ευχαριστούμε θερμά την Μαρία Εκμεκτσίογλου και το mariaekmektsioglou.com για την παραχώρηση της συνταγής     

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε  το βούτυρο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε σε μικρές μπουκίτσες  και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη λιώνοντας σε μπεν μαρί την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος. Δουλεύουμε την με μια μαρίζ την σοκολάτα μέχρι να γυαλίσει  και βουτάμε τις μπουκίτσες.

Έτοιμα να τα τρατάρουμε και να τα μοιράσουμε στην παρέα μας. 

 

Who is Who

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την έφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε 15 χρόνια.
Μετά το τέλος του γάμου της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Έχει τρεις γιους, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη.

Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Halic γαστρονομία, είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο Chef’s Club, ενώ είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Maria’s στο Ετιλέρ.