Βίντεο: Όταν η υδροβιολόγος Nan διασώθηκε από τον αλτρουισμό & την ευαισθησία μίας φάλαινας

Η υδροβιολόγος Nan Hauser διασώθηκε από τον αλτρουισμό και την ευαισθησία μίας φάλαινας, όταν κινδύνευσε από έναν κυνηγό καρχαρία και ενώ εργαζόταν στα νερά των νησιών Κουκ.

Η φάλαινα είχε εντοπίσει τον καρχαρία που κατευθυνόταν προς το μέρος της γυναίκας, όχι όμως και η Hauser.

   Το επόμενο που συνέβη ήταν ότι η φάλαινα άρχισε να σπρώχνει τη γυναίκα μέσα στο νερό με δύναμη, μετά την πέρασε πάνω από το κεφάλι της και όταν πλέον την έβαλε κάτω από το πτερύγιο της, άρχισε να μαστιγώνει με την ουρά το νερό για να απομακρύνει τον καρχαρία... «Βρισκόμουν μέσα στο νερό και με πλησίαζε, σύμφωνα με το BBC.

Δεν σταματούσε. Άρχισε να με σπρώχνει με ρο ρύγχος της και εγώ ακόμη δεν είχα συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, ότι υπήρχε καρχαρίες.

Οι φάλαινες είναι πλάσματα γεμάτα αλτρουισμό και είναι ένα από τα χαρακτηριστικά τους να προσπαθούν να προστατεύσουν άλλα είδη. Λογικά είμαι ο πρώτος άνθρωπος στα χρονικά που έχουν διασώσει με τέτοιο τρόπο», λέει η επιστήμονας.  

Όπως εξηγεί στην αρχή το σώμα της μελάνιασε από αυτό τον κάπως αναπάντεχο εναγκαλισμό με το κήτος, όμως, όταν η ίδια και η ομάδα της συνειδητοποίησαν ότι αυτή η κούρσα μέσα στο νερό της έσωσε τη ζωή, ένιωσαν τεράστια συγκίνηση γι' αυτό που μόλις έζησαν. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ