Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει πως να οργανώσουμε την κουζίνα σε 5 λεπτά

Αν τακτοποιήσετε το ψυγείο σας και τον χώρο γύρω και πάνω από αυτό με τον σωστό τρόπο που μας παρουσιάζει το spirossoulis.com θα βελτιώσετε κατά πολύ την όψη της κουζίνας σας.

Αν ο χώρος πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά από το ψυγείο είναι τακτοποιημένος, τότε όλη η κουζίνα θα δείχνει πολύ πιο όμορφη.

Μπροστά και πλάι από το ψυγείο

Αφαιρέστε όλα τα μαγνητάκια Μπορεί το ψυγείο να αποτελεί ένα βολικό μέρος για να βάζετε μανγητάκια, σημειώσεις, προσκλητήρια και πολλά σουβενίρ, αλλά με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζετε κατά πολύ τη διακόσμηση του χώρου σας. Τοποθετήστε καλύτερα έναν πίνακα σε κάποια γωνία της κουζίνας ή στον τοίχο, για να βάζετε εκεί όλες τις σημειώσεις και ειδοποιήσεις που δεν θέλετε να ξεχάσετε.

Αν πάλι θέλετε να έχετε όλες τις σημειώσεις και τις λίστες με τα ψώνια πάνω στο ψυγείο, επιλέξτε τουλάχιστον μαγνητάκια σε ίδιες αποχρώσεις και ίδια σημειωματάρια ώστε να φαίνεται πιο ομοιόμορφη η εικόνα του ψυγείου σας.

Μην γεμίζετε το ψυγείο σας εξωτερικά με πράγματα γιατί τότε όλη η κουζίνα δείχνει παραφορτωμένη.

Σκεφτείτε, επίσης, να βάψετε το ψυγείο σας με μπογιά μαυροπίνακα ώστε να γράφετε καθημερινά τα ψώνια της εβδομάδας αλλά και το μενού που θα επιλέξετε για την επόμενη εβδομάδα. Έτσι όλη η οικογένεια θα γνωρίζει το φαγητό της κάθε ημέρας με αποτέλεσμα να μην αντιστέκεται στα πάντα ανεπιθύμητα φασολάκια που εμφανίστηκαν στο πιάτο από το πουθενά. Με λίγα λόγια, δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις.

Βάψτε το ψυγείο με μπογιά μαυροπίνακα για να γράφετε με κιμωλία όλες τις σημειώσεις και το μενού της εβδομάδας.

Τip Αν έχετε μανία με την οργάνωση τότε μπορείτε να βρείτε ένα σημείο μέσα στο σπίτι που μπορείτε να το μετατρέψετε σε γωνιά οργάνωσης. Πάρτε ως υπόδειγμα την παρακάτω εικόνα και βάλτε τη ζωή σας σε τάξη.

Πάνω από το ψυγείο Σε πολλά σπίτια πλέον δεν υπάρχει χώρος πάνω από το ψυγείο γιατί συνήθως είναι εντοιχισμένο. Για όσους από εσάς το ψυγείο είναι ανεξάρτητο, δώστε ιδιαίτερη έμφαση στο τι θα τοποθετήσετε πάνω από αυτό. Μην γεμίζετε τον χώρο με βιβλία μαγειρικής, κούτες και κουζινικά σκεύη που δεν χρησιμοποιείτε και συνηθίζετε να πετάτε χωρίς τάξη πάνω στο ψυγείο. Η καλύτερη ιδέα είναι να τοποθετήσετε έξτρα ράφια ή και ένα ντουλαπάκι για να αποθηκεύετε εκεί τα πράγματά σας με απόλυτη τάξη και συμμετρία.

Μερικά έξτρα ράφια πάνω από το ψυγείο είναι η τέλεια λύση για να οργανώσετε ακόμα καλύτερα την κουζίνα σας.

Έξτρα tip Μια ωραία ιδέα είναι να τοποθετήσετε μια μίνι κάβα κρασιών πάνω από το ψυγείο σας. Μπορείτε να βάλετε απλά ένα ξύλινο κιβώτιο με θήκες για κρασιά ή να φτιάξετε ειδικά ράφια για να τοποθετείτε σε αυτά τα αγαπημένα σας ποτά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ