Έφυγε από τη ζωή ο "κεντητής της νύχτας"- Αύριο η κηδεία του Ντίνου Μαυρόπουλου- Έντυσε τις πιο διάσημες κυρίες της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εκπροσώπους της υψηλής ραπτικής

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μετρ της υψηλής ραπτικής πέθανε στις 5 Ιανουαρίου. Κορυφαίος στο κέντημα, υπήρξε ο αγαπημένος των πιο διάσημων κυριών της Αθήνας. Κέρδισε τον τίτλο "Ο κεντητής της νύχτας" λόγω των υπέροχων κεντητών φορεμάτων που έφτιαξε για τις πιο λαμπερές ντίβες της Ελλάδας, ανάμεσα στις οποίες και η Μαρία Κάλλας.

Στο σαλόνι που διατηρούσαν με τον αδελφό του Κώστα Μαυρόπουλο στο Κολωνάκι, ντύθηκε η elite της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και τα πρώτα ονόματα του πενταγράμμου, του θεάτρου και του κινηματογράφου, όπως ενδεικτικά οι Μπελίντα, Βίκυ Μοσχολιού, Ρίτα Σακελλαρίου, Πόλυ Πάνου, Μαρινέλλα, Μαίρη Λίντα, Μελίνα Μερκούρη, Τζένη Καρέζη, Κατερίνα Ανδρεάδη, Μαίρη Χρονοπούλου. Αλλά και η Μαρία Κάλλας σε ορισμένες από τις εμφανίσεις της, εμπιστεύθηκε τον Οίκο Μαυρόπουλου. Όλα τα κορυφαία μανεκέν έχουν επιδείξει τις δημιουργίες του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Η Βίκυ Μοσχολιού με ιδιαίτερη αφιέρωση

Με περισσή ευαισθησία, ο Ντίνος Μαυρόπουλος συμμετείχε σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ιδιαίτερα για τον καρκίνο και για παιδιά με ειδικές δεξιότητες, ενισχύοντας με κάθε τρόπο την επίτευξη των στόχων τους. 

Η Μαίρη Λίντα με δημιουργία του Οίκου Μαυρόπουλου

Έχει τιμηθεί από την Αντικαρκινική Εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών, από την Ακαδημία Αθηνών και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Ρωσίας. 

Από επίδειξη μόδας της εποχής

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί από το Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 στις 15.00.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ