Cansu Dere: Η πεντάμορφη Τουρκάλα που γνωρίσαμε σαν Σιλά αναδείχθηκε Μις Τουρκία, κέρδισε όλο τον κόσμο και επανέρχεται με την Anne (ΦΩΤΟ)

Γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1980 στην Άγκυρα με στόχο όπως φαίνεται να μας απασχολήσει - και μάλιστα πολύ - με τα επαγγελματικά της βήματα.

Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Σμύρνη και έπειτα εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου και σπούδασε Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Παράλληλα με τις σπουδές της, η κούκλα Τζανσού Ντερέ έλαβε μέρος και στα καλλιστεία, όπου αναδείχθηκε Μις Τουρκία 2000.

Ύστερα από αυτή της τη διάκριση, οι πόρτες στον χώρο του μόντελινγκ άνοιξαν για εκείνη και έκανε πολλές φωτογραφίσεις για περιοδικά. Μάλιστα, για μια χρονιά (2002-2003), έζησε στο Παρίσι και συμμετείχε σε πλήθος επιδείξεων μόδας αλλά και φωτογραφίσεις με σημαντικούς φωτογράφους.

Το 2004, ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής Lifestyle Moda και παράλληλα, έκανε και το ντεμπούτο της ως ηθοποιός, μέσα από τη σειρά Metro Palas, σε σκηνοθεσία της Χιλάλ Σαράλ.

Το 2005, παρουσίασε την εκπομπή μόδας N Moda καθώς επίσης, έπαιξε στην σειρά Alacanarlik της Ζεϊνέπ Γκιουνάι αλλά και στην τηλεοπτική ταινία Τσαγάν Ιρμάκ, με τίτλο Kabuslar Evi (2006). Ακολούθησε η δουλειά που την έκανε παγκοσμίως γνωστή, η σειρά Sila (2006-2008) όπου πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ.

Η σειρά προβλήθηκε σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης. Επιπλέον, το 2006 έκανε και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, με την ταινία Son Osmanli Yandim Ali στο πλευρό του Κενάν Ιμιρζαλίογλου, με τον οποίο ξανασυνεργάστηκαν για τη σειρά Ezel τις σεζόν 2009 - 2011. Ενδιάμεσα, πρωταγωνίστησε και στις ταινίες Aci Ask με τον Χαλίτ Εργκέντς και Yahsi Bati.

Το 2011, έπαιξε στις κινηματογραφικές ταινίες Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm και El Yazisi. Το 2012, έπαιξε σε 14 επεισόδια της σειράς Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, όπου ξανασυνεργάστηκε με τον Χαλίτ Εργκέντς αλλά και για πρώτη φορά με την Μεριέμ Ουζερλί

Όπως αναφέρει η Βικιπέδια, από το φθινόπωρο του 2016 μέχρι σήμερα, πρωταγωνιστεί στη σειρά Anne με το ρόλο της Ζεϊνέπ Γκιουνές που από την περασμένη εβδομάδα σημειώνει υψηλότατα ποσοστά τηλεθέασης στο κανάλι του ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ