Η Μπέλλα Κυδωνάκη μάς παρουσιάζει πως επηρεάζονται τα ζώδια από την πανσέληνο Ιανουαρίου στον Καρκίνο

Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς θα ωθήσει σε έναν επαναπροσδιορισμό αυθεντικών αξιών, των συναισθημάτων αλλά και των οικογενειακών αρχών.

Το καλό είναι ότι θα βοηθήσει υπερβολικά η επιρροή της Αφροδίτης που βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω γιατί θα εξισορροπήσει όλες τις δύσκολες συναισθηματικά στιγμές που μπορεί να δημιουργηθούν από την επιρροή της Πανσελήνου, ενώ θα υπάρχει η τάση για διατήρηση των καλών σχέσεων και γενικά για αρμονία, αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Οι Καρκίνοι κι οι Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου θα έχουν την τιμητική τους. Θα δυσκολευτούν οι Κριοί και οι Ζυγοί γιατί ό,τι κάνουν θα είναι από ανάγκη, «πρέπει», συναισθηματική φόρτιση ή ενοχές. Ευνοούνται Ταύροι, Παρθένοι, Σκορπιοί και Παρθένοι, Σκορπιοί και Ιχθύες.

Τα υπόλοιπα ζώδια θα αναγνωρίσουν συναισθήματα που δεν είναι εύκολα, αλλά τουλάχιστον θα υπάρξει εξέλιξη και εμπειρία.

ΚΡΙΟΣ

Σύμφωνα με το astrology.gr, καλείσαι να βάλεις όρια στα επαγγελματικά σου, αλλά και σε οποιοδήποτε θέμα πιστεύεις ότι δεν έχει την επιθυμητή εξέλιξη. Θα προτιμήσεις να είσαι πιο κοντά με την οικογένειά σου και πιθανόν να διοχετεύσεις μεγαλύτερο κομμάτι της ενέργειάς σου προς αυτή την κατεύθυνση. Θα πιεστείς από τις ευθύνες, αλλά δεν θα μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό, αφού όλα θα γίνουν με τρόπο επιτηδευμένο και στοχεύοντας στο συναίσθημά σου, οπότε θα αναγκαστείς να κρατήσεις τις ισορροπίες. Αισθητική, μαλλιά, νύχια δέρμα θα σε απασχολήσουν ιδιαιτέρως γιατί θα έχεις ανάγκη να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου. Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως θα σε ενεργοποιήσουν ιδιαιτέρως. 

ΤΑΥΡΟΣ

Θετική επίδραση θα έχει πάνω σου αυτή η Πανσέληνος, αφού θα ξεχωρίσεις μέσα σου το ψεύτικο από το αληθινό. Το κυριότερο αυτή την στιγμή είναι ότι θα προσπαθήσεις να κρατήσειςόλα τα πράγματα που θέλεις, όπως την ποιότητα, γιατί θα νιώθεις ότι με αυτά μπορείς να επιτύχεις περισσότερα. Θα είσαι κάπως πιο συνεσταλμένος/η και σεβαστικός/η στην επικοινωνία σου, κυρίως αν απευθύνεσαι σε συγγενείς ή άτομα που έχεις καταλάβει ότι πρέπει να τα προστατέψεις και να τα φροντίσεις. Γενικά, δε θα ανοίγεσαι πολύ σε κόσμο και επαφές, ωστόσο, ό,τι κάνεις θα το ευχαριστιέσαι γιατί θα ακολουθείς κανόνες που σε εκφράζουν. Ένα άτομο από το εξωτερικό θα επικοινωνήσει μαζί σου και θα υπάρχουν εξελίξεις. Η σχέση με ένα Λιοντάρι ή Υδροχόο θα σε αναστατώσει. Καρκίνος ή Υδροχόο θα σε αναστατώσει. Καρκίνος ή Αιγόκερως θα σε βάλουν σε τάξη.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ενεργείς πιο συναισθηματικά και αυτό θα σε ωθήσει να βγεις έξω από τον εαυτό σου. Πιθανόν να χάσεις το επικοινωνιακό σου κομμάτι για λίγο και να νιώσεις ότι δυσκολεύεσαι ή ότι θέλεις να απέχεις από όλους και όλα. Θα είσαι πιο προσεκτικός/η στα οικονομικά και γενικά στα κεκτημένα σου γιατί αλλιώς τα είχες υπολογίσει και ίσως αλλιώς να σου βγουν, με έξτρα υποχρεώσεις που αφορούν σε οικογένεια κι έξοδα προς τρίτους, όπως πληρωμές σε ασφάλειες, φόρους κλπ. Η χρηματοδότηση από ένα άτομο ή οργανισμό δεν θα γίνει με τον πιο εύκολο τρόπο, αλλά θα γίνει. Το καλό είναι ότι θα ζοριστείς μεν, αλλά θα συνειδητοποιήσεις πράγματα, τα οποία ήταν αδύνατο να καταλάβεις, χωρίς αυτήν την επιρροή. Θα χρειαστεί να αναλάβεις κάποιες ευθύνες που θα σε οδηγήσουν όμως στο να αξιολογήσεις καλύτερα άτομα και καταστάσεις. Ένα οικογενειακό ακίνητο θα σε κάνει να τρέξεις παραπάνω, αλλά μάλλον είναι αναγκαίο. Η σχέση με Καρκίνο ή Αιγόκερω θα σε απασχολήσει περισσότερο. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Θα δώσεις μεγαλύτερη βαρύτητα στις προσωπικές σου υποθέσεις γιατί θα βγουν ευαισθησίες και συναισθήματα που θα σε κάνουν να δεις τα πάντα με βάση το δικό σου όφελος και μετά των άλλων. Η Πανσέληνος αύτη, που γίνεται στο ζώδιό σου, θα σε ωθήσει έτσι και αλλιώς να κρατήσεις τις ισορροπίες ανάμεσα σε σένα και τους ανθρώπους που σχετίζεσαι στενά. Το καλό είναι ότι η Αφροδίτη, που είναι στον Αιγόκερω, στον άξονά σου, θα σου φέρει πολύ ωραία πράγματα. Θα αναγνωριστεί η συμβολή σου και θα έχεις την εκτίμηση και την συμπαράσταση συνεργατών και πολύ στενών σχέσεων. Η απόφαση για γάμο ή συμβίωση μπορεί να παρθεί τώρα γιατί έχεις αποφασίσει να είσαι μέσα σε μία σχέση αναλαμβάνοντας ευθύνες και με μεγάλη σοβαρότητα. Η επαφή με τον Αιγόκερω θα είναι πολύ σημαντική. Μετά από ένα γενναίο ξεκαθάρισμα η σχέση με έναν Ζυγό ή θα προχωρήσει ή θα σταματήσει εδώ. 

ΛΕΩΝ

Η Πανσέληνος αυτή θα σου βγάλει στην επιφάνεια την ανάγκη να μείνεις για λίγο με τον εαυτό σου για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, αλλά και την απόσταση που χρειάζεσαι για να προστατευτείς. Στην καθημερινότητά σου επιβάλλεται, εκ των συνθηκών , να διατηρήσεις ισοτιμία και ισορροπία σε ό,τι και να κάνεις, οπότε όχι μόνο δε θα σου είναι εύκολο να ξεπεράσεις τα όρια, αλλά θα δεις ότι δε σε συμφέρει κιόλας. Η σχέση με τον Αιγόκερω θα γίνει συγκεκριμένη και θα ξέρεις επιτέλους από πού να αρχίσεις και πού να σταματήσεις.

Θα χρειαστεί να συνδυάσεις αρμονία σώματος και ψυχής για να μην παρουσιάσεις ψυχοσωματικά προβλήματα. Επίσης, η ισορροπημένη διατροφή θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μεγαλύτερη ευεξία. Θέματα ομορφιάς, σχετικά με μαλλιά, δόντια και δέρμα θα σε βοηθήσουν να πετύχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα στην εξωτερική σου εμφάνιση. Ένας Αιγόκερως, μέσα από τον χώρο της δουλειάς σου, θα δείξει ένα συγκρατημένο ενδιαφέρον, που όμως θα σε συγκινήσει. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αναζητάς να βρεις ασφάλεια και αποδοχή μέσα από φίλους και ομάδες γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα βγάλεις τα ιδιαίτερα συναισθήματά σου. Όλα σε ωθούν να ξεπεράσεις ανασφάλειες και φόβους, που ήταν κρυμμένα μέσα σου και δεν μπορούσες να εκδηλώσεις. Θα πετύχεις και πράγματα, τα οποία θα σου προσδώσουν σοβαρότητα, ήθος και ποιότητα, ενώ θα καταφέρεις να ισορροπήσεις μεταξύ μιας σχέσης αλλά και των οικογενειακών αξιών. Μπορεί ο πήχης να έχει ανεβεί και να αναζητάς ένα άτομο που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, οπότε ίσως προχωρήσεις σε μια νέα γνωριμία που ενδεχομένως να μην σου βγάζει μεγάλα πάθη, αλλά τουλάχιστον πληροί όλες τις προδιαγραφές και συγχρόνως θα σέβεσαι. Ο Καρκίνος, Σκορπιός και Αιγόκερως έχουν αυτά που θέλεις. Με τον Υδροχόο θα πρέπει να κάνεις αμοιβαίες υποχωρήσεις για να καταλάβεις πιο εύκολα το πνεύμα του. 

ΖΥΓΟΣ

Γίνονται πράγματα που με την πρώτη δεν είναι εύκολο να τα αντιμετωπίσεις. Μπορεί κάποιος/α να παίξει με τα συναισθήματά σου και εσύ να παραμένεις θεατής και να μην αντιδράς. Το καθήκον σε καλεί και θα νιώσεις ότι χρειάζεσαι αξιοπρέπεια, ήθος, αλλά και να σεβαστείς πρώτα τον εαυτό σου σε μια συγκεκριμένη κατάσταση που σε έχει ενοχλήσει. Από την άλλη, θα κάνεις πολλές υποχωρήσεις για χάρη της οικογένειας και θα ακολουθήσεις άλλους κώδικες, οι οποίοι δεν είναι και πολύ εύκολοι για τα δικά σου δεδομένα. Επικοινωνιακά, θα προτιμάς να παραμείνεις σιωπηλός/η, από φόβο μην ξεπεράσεις το μέτρο. Η Αφροδίτη, που είναι ο πλανήτης σου, θα σου εξασφαλίσει την αρμονία που αναζητάς μέσα από οικογενειακές φόρμες και αξίες κοινωνικά αποδέκτες. Όλα θα δείχνουν δυσερμήνευτα, αλλά θα μάθεις τελικά πολλά και θα αποκτήσεις ποιότητα σε αρκετά επίπεδα. Η σχέση με έναν Αιγόκερω θα είναι πολύ ιδιαίτερη και ίσως πάρεις απόφαση για σοβαρή δέσμευση μαζί του, καθώς θα σε απασχολήσει και το θέμα του παιδιού. Ο Καρκίνος, επίσης, θα έχει ενεργό ρόλο στη ζωή σου. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αναλαμβάνεις ευθύνες, όμως ταυτόχρονα νιώθεις ότι έχεις την δυνατότητα να ξεπεράσεις πολλά εμπόδια. Θα λειτουργήσεις με ένα τρόπο όπου θα φαίνεται περισσότερο η αξία σου, αλλά και η δουλειά σου. Η σοβαρότητα στην επικοινωνία σου θα σε βοηθήσει να περάσεις στους άλλους τι ακριβώς θέλεις και θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Το ένστικτό σου θα δουλέψει περίφημα και θα σε οδηγήσει στο σωστό δρόμο, οπότε δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι ή να αντισταθείς. Μπορεί να μην δείχνεις ανοιχτοχέρης/α και πρόθυμος/η να κάνεις πολλά ανοίγματα, αλλά τουλάχιστον θα προστατέψεις τα κεκτημένα σου και θα κινηθείς προσεκτικά. Αυτό ίσως σου φέρει μια πολύ καλή συνεργασία, η οποία πιθανόν να προέρχεται και από το εξωτερικό. Γενικά, θα σε ωφελήσει αύτη η Πανσέληνος γιατί όλα θα γίνουν με μετρό. Η σχέση με έναν Κριό μάλλον θα διαταραχτεί γιατί θα αποφασίσεις να προστατέψεις τον εαυτό σου και να μην εκτίθεσαι. Με Καρκίνο και Αιγόκερω θα υπάρχει καλύτερη επικοινωνία. Η ευκαιρία για ένα ταξίδι θα σου δώσει κάποιες καλές επαγγελματικές γνωριμίες, οι οποίες θα σε εξυπηρετήσουν άμεσα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Θα επικεντρωθείς σε κάποιες οικογενειακές ανάγκες, οι οποίες σε κάνουν πιο προσεκτικό/η σε οποιαδήποτε σπατάλη ή υπερβολή. Πιθανόν να μην έχεις εκείνη τη διάθεση για επικοινωνία και μοίρασμα με τους άλλους ανθρώπους, κάτι που ενδεχομένως να σε προβληματίσει, αλλά μην ανησυχείς γιατί έτσι θα αντιληφθείς μία άλλη διάσταση της συναισθηματικής σου πλευράς. Στην ουσία προστατεύεις τον εαυτό σου από την υπερβολική έκθεση, γι' αυτό η Πανσέληνος θα σε βοηθήσει, ώστε να βιώσεις καινούργιες εμπειρίες και να ανακαλύψεις κρυφές επιθυμίες και προσωπικές ανάγκες που δεν γνώριζες. Ίσως υπάρχουν παραπάνω απαιτήσεις και οικογενειακές υποχρεώσεις που δε θα είναι εύκολο να καλύψεις και αυτό να σε βαραίνει. Αλλά, θα κάνεις ό,τι είναι δυνατό γιατί θέλεις να ευχαριστήσεις και να δείξεις το άλλο σου πρόσωπο. Μια πιθανή υποστήριξη ή χορηγία από ένα συνεργάτη ή άτομο που πιστεύει πάρα πολύ σε σένα θα σε βγάλουν από το αδιέξοδο και την πιθανή μιζέρια. Καρκίνος, Σκορπιός, Αιγόκερως και Ιχθύς θα σε απασχολήσουν ιδιαιτέρως. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θα σου δοθεί η ευκαιρία να βάλεις τα πράγματα στη σωστή τους θέση και αυτό θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις καλύτερη σχέση με συνεργάτες και άτομα που είναι πολύ κοντά σου. Η προσπάθεια να προστατεύσεις και να φροντίσεις οποιονδήποτε είναι δίπλα σου θα είναι αυτό που θα σε κάνει ξεχωριστό/η και ιδιαίτερο/η. Πιθανόν να επηρεαστείς από την οικογένειά σου και να βγάλεις ένα συναισθηματικό κομμάτι που συνήθως δεν εκφράζεις, καταφέρνοντας έτσι να φανείς σκληρός/η ή τυπικός/η. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου σε επηρεάζει με θετικό τρόπο και έτσι θα εξωραΐσει για λίγο την ενέργεια της Πανσέληνου, αφού θα σε σπρώχνει να αλλάξεις κάποια πράγματα στην προσωπικότητά σου, στη ζωή σου αλλά και την εμφάνισή σου, ώστε να βελτιωθείς και να προσελκύσεις την αγάπη.

Η ανάγκη σου να γίνεις καλύτερος/η σε όλα τα επίπεδα θα σε πιέσει αρκετά, οπότε θα έχεις τις πρωτιές σου. Ενδεχομένως η σχέση σου με έναν Καρκίνο να γίνει σοβαρότερη, με στόχο να δημιουργήσετε μαζί οικογένεια. Όχι ότι δεν το θέλεις αλλά πιθανόν να επιθυμούσες μεγαλύτερα περιθώρια, για να έχεις και περισσότερη ελευθερία, η οποία αυτή τη στιγμή, λόγω των συνθηκών, δεν υφίσταται γιατί σε κάποια πράγματα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα η οικογένειά σου. Επειδή εσύ δε θα επιθυμείς να συγκρουστείς και προτιμάς να είσαι χαμηλών τόνων, για να μην στεναχωρήσεις, κάνεις υποχωρήσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μπορεί να βρεθείς σε ένα περιβάλλον που δε σε εκφράζει απόλυτα γιατί δεν είσαι ο εαυτός σου. Πιθανόν να νιώθεις ένα είδος πίεσης γιατί πρέπει να πάρεις θέση σε κάποια γεγονότα, τα οποία σε έχουν ενοχλήσει και κυρίως να δείξεις την συναισθηματική σου πλευρά, που τις πιο πολλές φορές προτιμάς να κρύβεις. Το ζητούμενο είναι ότι οφείλεις να το κάνεις, αλλιώς δεν θα μπορέσεις εύκολα να επικοινωνήσεις με άτομα της οικογένειας ή της καθημερινότητάς σου, οπότε θα χρειαστεί με κάποιο τρόπο να συμβιβαστείς για να αντλήσεις ασφάλεια και συναισθηματική προστασία.

Ένας Καρκίνος που πιθανόν να είχε χαθεί από τη ζωή σου, θα ξαναβρεθεί μπροστά σου και πρέπει πάρεις σημαντικές αποφάσεις και να ωριμάσεις συναισθηματικά. Η επιλογή θα είναι 100% δική σου, αλλά φρόντισε να το κάνεις γρήγορα γιατί θα πηγαινοέρχεσαι σε μία κατάσταση, η οποία δεν εξυπηρετεί κανέναν. Με τον Αιγόκερω τα πράγματα είναι πιο εύκολα και όχι μόνο δε θα χάσεις τον εαυτό σου, αλλά ίσως αφεθείς και βάλεις την φαντασία σου να δουλέψει για να βρει θεραπεία σε ένα κοινό σας κομμάτι που χρειάζεται επίλυση. 

ΙΧΘΥΕΣ

Η Πανσέληνος αυτή αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα προσόντα σου και τη συναισθηματική σου δύναμη γιατί θα αντλήσεις μέσα από καταστάσεις, είτε οικογενειακές είτε από κάποιες καλές επαγγελματικές συνεργασίες, όλο σου το δυναμικό και θα νιώσεις ότι μπορείς να καταφέρεις σχεδόν το ακατόρθωτο. Το μυστικό είναι ότι έχεις εσωτερική καθοδήγηση, η οποία σε βοηθά να αποφεύγεις τους υφάλους και να βρίσκεσαι στο σωστό χρόνο με τους κατάλληλους ανθρώπους, εκμεταλλευόμενος/η όσο το δυνατό καλύτερα τη στιγμή. Μία ερωτική επιτυχία θα σου δώσει το έναυσμα για να νιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια και να πιστέψεις ότι επιτέλους βρήκες αυτό που σου αξίζει. Μια φιλική σχέση μπορεί να καταλήξει σε ερωτική, αφού θα υπάρχουν οι ιδιαίτερες προϋποθέσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Όλα πλέον καθορίζονται από εσένα, γι’ αυτό δε θα είσαι πλέον τόσο μοιρολάτρης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ