Θες να χάσεις τα περιττά κιλά και δεν μπορείς; 4+1 μυστικά τρικς για να το πετύχεις

Χρυσοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα περιττά κιλά και να απαλλαγείτε από το περιττό βάρος, σύμφωνα με την κλινική διαιτολόγο και σύμβουλο διασημοτήτων, Liz Josefsberg's, και το  New York Post.

Μην λέτε κατηγορηματικό «όχι» στους υδατάνθρακες

Φροντίστε να υπάρχουν τουλάχιστον 100 γρ. υδατανθράκων στο διαιτολόγιο ή στη διατροφή σας. Είναι ένας απόλυτα υγιής τρόπος για να μην «ικετεύει» το σώμα για λίγη ενέργεια και για να μην ασκείτε τέτοιους αυστηρούς περιορισμούς στη λαχτάρα σας για κάτι απαγορευμένο.  

 

100 λεπτά άσκησης την εβδομάδα είναι αρκετά

Παρ' όλο που η επιστημονική κοινότητα κάνει λόγο για 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, η Josefsberg εξηγεί ότι τα 100 λεπτά είναι ένας πιο εφικτός στόχος, και το ίδιο αποτελεσματικός στην επαναφορά του σώματος στο κανονικό του βάρος. Όπως λέει, το θέμα είναι να φτάνουμε μέχρι εκεί που μπορούμε. Το να σηκώνουμε τον πήχη και στο τέλος να τα παρατάμε (επειδή δεν βρήκαμε χρόνο, επειδή είμαστε όντως κουρασμένοι, κ.λπ) είναι ανώφελο.  

100 λεπτά επιπλέον κίνησης ...πέρα από τη γυμναστική

 το περπάτημα και η ήπιας έντασης κίνηση που απαιτούν οι δουλειές του σπιτιού συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού, στη φυσιολογική ροή του αίματος, στην ευεξία μας (ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνουμε). Το σώμα χρειάζεται κίνηση, ειδικά λίγη ώρα μετά από κάθε γεύμα, προκειμένου να μην ατονεί ο μεταβολισμός και να ενισχύεται η φυσική λειτουργία του εντέρου. Κοινώς, μη βουλιάζετε σε μια καρέκλα για πάντα, ακόμη κι αν το απαιτούν οι εργασιακοί σας ρυθμοί!  

 

 100 (επιπλέον) λεπτά ύπνου

Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τις ορμόνες σχετίζονται με το αίσθημα του κορεσμού και της πείνας. «Όταν δεν κοιμάστε όσο πρέπει, ο οργανισμός σας προσπαθεί να καλύψει το κενό με φαγητό. Η ενέργεια που λείπει από το σώμα σας και τη χαρίζει ο ύπνος, με όσες ευεργετικές χημικές επεξεργασίες επιτρέπονται στον οργανισμό εκείνες τις ώρες, αντικαθίστανται με κούφιες θερμίδες, που φυσικά επιτείνουν το αίσθημα της κόπωσης», εξηγεί η Josefsberg.  

 

100 λεπτά χαλάρωσης

Μοιάζει ανέφικτο, αλλά αξίζει την προσπάθεια. «Οι περισσότεροι από εμάς δεν καταλαβαίνουμε ότι το άγχος μας κάνει να πεινάμε», λέει η Josefsberg, εξηγώντας ότι ότι δραστηριότητες όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα, αλλά και το να περνάει κανείς χρόνο με τους φίλους του είναι όλα ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους. «Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς να κοντρολάρετε το άγχος, απλώς θα συνεχίσετε να τρώτε ή να αντιμετωπίζετε το φαγητό ως χαλαρωτικό». Όπως επισημαίνει, είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι το άγχος ευθύνεται για την απελευθέρωση της κορτιζόλης στο σώμα, η οποία ευθύνεται για την υψηλή συγκέντρωση λίπους, ακόμη και σε ζωτικά όργανα του ανθρώπινου σώματος.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ