Φαντασμαγορικές πόλεις και χωριά στη μέση του πουθενά - Από την Αλάσκα μέχρι το Περού

Πόλεις και χωριά σε μακρινές και τοποθεσίες έχουν να διαχειριστούν, τη μοναξιά και την έλλειψη βασικών αναγκών... αλλά με τη δική τους μαγεία!

1. Εδιμβούργο Επτά Θαλασσών, Τριστάν ντα Κούνια


Θεωρείται μια από τις πιο απομονωμένες κοινότητες στη γη. Η πόλη πήρε το όνομά της από την επίσκεψη του Δούκα του Εδιμβούργου στο νησί το 1867 και έχει 300 κατοίκους.

2. Whittier, Αλάσκα


Το χειμώνα έχει 200 κατοίκους που ζουν μαζί σε ένα κτίριο 14 ορόφων, το Begich Towers.

3. Villa Las Estrellas, Ανταρκτική


Χωριό 100 κατοίκων (και ακόμη λιγότεροι κατά τους χειμερινούς μήνες) με γυμναστήριο, εκκλησία, ταχυδρομείο και ένα κατάστημα με είδη δώρων για τους τουρίστες. Η πόλη διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους τρεις υπολογιστές του σχολείου.

4. La Rinconada, Περού


Σχεδόν 5.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το La Rinconada στις Περουβιανές Άνδεις είναι ο υψηλότερος κατοικήσιμος οικισμός στη γη. Παρά την έλλειψη τρεχούμενου νερού και το ιλιγγιώδες υψόμετρο, η πόλη έχει περίπου 50.000 κατοίκους. Ο κύριος κλήρωση δεν είναι η άποψη – λόγος που συγκεντρώνει τόσο κόσμο είναι τα μεταλλεία χρυσού που βρίσκονται κάτω από τον τεράστιο παγετώνα La Bella Durimiente πάνω από την πόλη.

5. Supai Village, Αριζόνα


Το χωριό είναι προσβάσιμο μόνο με ελικόπτερο αλλά παρά την απομακρυσμένη θέση του, εξακολουθεί να προσελκύει τουρίστες κάθε χρόνο εξαιτίας του Grand Canyon.

6. Coober Pedy, Αυστραλία


Υπόγεια πόλη με 2.000 περίπου κατοίκους αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο της χώρας.

7. Longyearbyen, Νορβηγία


Η σκανδιναβική πόλη έχει 3.000 κατοίκους, με σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς να είναι ξένοι.

8. Πάλμερστον, Νήσοι Κουκ


Το απομακρυσμένο νησί έχει 62 κατοίκους και είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα.

9. Όαση Σίβα, Αίγυπτος


Περιτριγυρισμένη από εκατοντάδες χιλιόμετρα ερήμου, το απομακρυσμένο χωριό προσεγγίζεται με αυτοκίνητο ή μετά από ένα ολονύκτιο ταξίδι με λεωφορείο από το Κάιρο. Δεν υπάρχει καμία υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, ενώ η απομονωμένη θέση της όασης επέτρεψε στον πολιτισμό των Βερβερίνων να παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος στο πέρασμα των αιώνων.