H Bank of America Merrill Lynch απαγόρευσε στους πελάτες της... επενδύσεις σε Bitcoin

Η Bank of America Merrill Lynch απαγόρευσε σε πελάτες της να επενδύσουν σε ένα από τα μεγαλύτερα ταμεία του μεγιστάνα του bitcoin Μπάρι Σίλμπερτ.
 

Σύμφωνα με το Reuters, στις 8 Δεκεμβρίου, η χρηματιστηριακή εταιρεία της Wall Street σταμάτησε να δέχεται νέες εντολές για το Bitcoin Investment Trust. Αυτό, λόγω ανησυχιών σχετικά με τα «δεδομένα καταλληλότητας και επιλεξιμότητας του προιόντος αυτού».

Αυτό αναφέρει το σημείωμα που εστάλη σε σχεδόν 17.000 χρηματιστές στη Merrill Lynch και τη Merrill Edge, μία μονάδα για πελάτες που διαχειρίζονται οι ίδιοι τις συναλλαγές τους.

Η διαχείριση του Bitcoin Investment Trust γίνεται από τη Grayscale Investments, η οποία ελέγχεται από τον Σίλμπερτ, έναν πρώην επενδυτικό τραπεζίτη της Wall Street και εξέχοντα υποστηρικτή κρυπτονομισμάτων.

«Προσβλέπουμε να μιλήσουμε με τη Merrill Lynch και να απαντήσουμε όποιες ερωτήσεις ή ανησυχίες έχουν για το Bitcoin Investment Trust», δήλωσε ο Σίλμπερτ στο Reuters. Πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε για αντίστοιχες πολιτικές σε άλλες χρηματιστηριακές εταιρείες».

Η Wall Street έχει κρατήσει προσεκτική στάση έναντι των ψηφιακών νομισμάτων, τα οποία δεν υπόκεινται σε ρύθμιση και έχουν ιστορικό πολύ μεγάλων διακυμάνσεων. Τον περασμένο μήνα, τα χρηματιστήρια παραγώγων του Σικάγο Cboe Global Markets και CME Group λανσάρισαν προθεσμιακά συμβόλαια του bitcoin, αλλά ορισμένες τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες ήταν απρόθυμες να κάνουν συναλλαγές σε αυτά.

Εκατομμύρια επενδυτών συνωθούνται στο bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, προκαλώντας προειδοποιήσεις για φούσκα από στελέχη, όπως τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, ο οποίος χαρακτήρισε το bitcoin απάτη που τελικά θα ξεσπάσει.

Οι μετοχές του Bitcoin Investment Trust εκτινάχθηκαν πάνω από 1.550% πέρυσι, περισσότερο από τα κέρδη των 1.300% και πλέον του bitcoin. To ταμείο αυτό δημιουργήθηκε για επενδυτές που ζητούν έκθεση στο bitcoin και συναλλαγές σε λιγότερο επίσημα χρηματιστήρια από αυτά που γίνονται οι συναλλαγές των συνηθισμένων μετοχών. Η τιμή του bitcoin ανέρχεται σήμερα σε περίπου 15.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ