Γιάννης Σμαραγδής στο "Εμείς" : «Θα κινηθώ νομικά. Αυτοί οι κριτικοί είναι μια ομάδα που ήθελαν "να λιώσουν το Σμαραγδή" » (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο σκηνοθέτης της ταινίας "Καζαντζάκης" απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Βίτσα, μίλησε ανοιχτά για τις κριτικές που έχει δεχθεί η ταινία

Καλεσμένος στην εκπομπή “Εμείς” ήταν ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος αποκάλυψε πως θα κινηθεί νομικά κατά ορισμένων κριτικών, για τα αρνητικά σχόλια και τις ύβρεις που, όπως τόνισε, δέχθηκε για την ταινία “Καζαντζάκης”.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Βίτσα σχετικά με τις αρνητικές κριτικές που έχει δεχθεί η ταινία από μερίδα κριτικών, απάντησε: «Αυτοί οι οποίοι μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία είναι σαν να μιλάνε για άλλη ταινία. Οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι πριν μπουν μέσα, αυτή η ομάδα, (γιατί είναι ομάδα,) είπαν “μπαίνουμε τώρα να λιώσουμε τον Σμαραγδή”. Να με λιώσουν είναι λίγο δύσκολο.

Όταν βγήκε το πρώτο τρέιλερ ακουγόταν η φράση του Καζαντζάκη που υπάρχει και στην ταινία, που λέει “χαίρομαι που είμαι άνθρωπος και Έλληνας”, αυτό τους ενόχλησε. Ήταν συντονισμένο όλο αυτό να με «χτυπήσουν» και μέσα σε αυτό προστέθηκαν και πράγματα προσωπικά, δηλαδή προσωπικές αισθητικές, που εγώ δεν τις ακολουθώ. Με βρίζουν, ένας μάλιστα έγραψε ότι “εκτέλεσε ο Σμαραγδής τον Καζαντζάκη” και μας είπε και νάνους.

Αυτά όλα θα πάνε στα δικαστήρια, θα κινηθώ νομικά. Αυτοί οι κριτικοί καθοδηγούνται από ένα σύστημα. Θα πάω στη Δικαιοσύνη γιατί δεν επιτρέπεται άνθρωποι που με κάποιο τρόπο έχουν σχέση με το δημόσιο χρήμα να στρέφονται ενάντια στο πολιτιστικά προϊόντα της χώρας», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σμαραγδής.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του πάνελ, ο γνωστός σκηνοθέτης είπε ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα ενός ανθρώπου να έχει αρνητική άποψη για την ταινία του, δεν δέχεται όμως τη συντονισμένη επίθεση ιδιαίτερα όταν αυτή είναι υποκινούμενη από κάποιες σκοπιμότητες. "Εγώ ζητάω το φως" , είπε ο κύριος Σμαραγδής, εκείνοι δεν το θέλουν αυτό γιατί επιθυμούν το σκοτάδι. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ