Το μικρότερο νησί του κόσμου είναι όσο ένα γήπεδο τένις- Χωράει μόνο ένα σπίτι και ένα δέντρο! (ΦΩΤΟ)

Βρίσκεται στη μέση ενός ποταμού στη Νέα Υόρκη

Το μικρότερο νησί του κόσμου ονομάζεται "Just Room Enough Island" , (νησί με χώρο μόνο για ένα δωμάτιο), για έναν καλό λόγο. Αυτός είναι ότι αυτό το μικροσκοπικό νησί στον κόλπο Alexandria Bay της Νέας Υόρκης, έχει χώρο μόνο για ένα δέντρο και ένα σπίτι.

Το νησί είναι ένα από τα 1.864 νησιά που βρίσκονται στον ποταμό St. Lawrence, που χωρίζει τη Νέα Υόρκη από το Οντάριο.Σύμφωνα με τον Conde Nast Traveler, το νησί είναι μέρος του αρχιπελάγους των Χιλιάνων Νήσων.

Κάποτε ήταν γνωστό  ως Hub Island. Το νησάκι αγοράστηκε το 1950 από μια οικογένεια που λεγόταν Sizelands. Η οικογένεια φύτεψε στο νησί ένα δέντρο και έχτισε ένα εξοχικό σπίτι που κάλυπτε σχεδόν κάθε τετραγωνικό μέτρο της διαθέσιμης γης.

Οι Sizelands, μετονόμασαν την ιδιοκτησία τους σε "Just Room Enough Island" και σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν ως μέρος για πριβέ αποδράσεις το Σαββατοκύριακο. Αλλά η αθρόα προσέλευση περίεργων τουριστών στο νησί τους, τους χάλασε τα σχέδια.

Το νησί έχει μέγεθος περίπου 330 τετραγωνικά μέτρα δηλαδή όσο είναι ένα μικρό γήπεδο τένις. Είναι περίπου το μισό από το νησί Bishop Rock, που κατέχει τον τίτλο του μικρότερου νησιού στον κόσμο στο βιβλίο Γκίνες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ