Η Μαρί είναι η γηραιότερη μπαργούμαν της Γαλλίας: Είναι 100 χρονών & αποκαλύπτει το μυστικό της

Ξεκίνησε να δουλεύει στο μπαρ των γονιών της κοντά στο Καλαί το 1932. Είναι ακόμα εκεί και μόλις γιόρτασε τα 100ά γενέθλιά της,...

Πίσω από το μπαρ από την ηλικία των 14 ετών, η Μαρί Λουΐζ Γουΐρθ έχει να διηγηθεί πάρα πολλές ιστορίες και πολλά σχόλια έχει κάνει.

Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σέρβιρε Γερμανούς στρατιώτες, για τους οποίους έχει να πει πως ήταν όλοι απόλυτα ευγενικοί. Επίσης, θυμάται την εποχή κατά την οποία υπήρχαν περίπου 100 μπιστρό εκεί που ζει- σήμερα έχουν μείνει μόνο τέσσερα. Επίσης, υπήρχαν 6.000 εργάτες εργοστασίων, και σήμερα μόλις 200.

Μιλώντας για το πώς περνούσαν πάντως στην εποχή της, λέει πως "συνηθίζαμε να χορεύουμε κάθε απόγευμα. Με ένα αυτόματο πιάνο. Έριχνες δύο κέρματα και γύριζες το χερούλι. Και ο κόσμος χόρευε. Αλλά αυτά έχουν τελειώσει πια". Οι πελάτες πλέον είναι λίγοι. "Τους έθαψα όλους! Πέθαναν πριν από μένα! Οι νέοι δεν έρχονται εδώ. Ποιος θέλει να βλέπει μια γριά; Έχω λίγους γέρους πελάτες" παραδέχεται στο BBC.

 

 

Σχετικά με το μυστικό της μακροζωίας της, αναφέρει: "Ποτέ μην τρώτε φρούτα. Και ποτέ μην πίνετε γάλα ή τρώτε γιαούρτι. Πίνω νερό με το φαγητό μου. Και ένα ποτήρι από κάτι άλλο...με μέτρο. Αν έπινα πολύ, δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Αλλά, στην τελική, αυτό είναι που πουλάω! Μα με μέτρο".

Δείτε στο σχετικό απόσπασμα τα μυστικά της Μαρί Λουΐζ Γουΐρθ:

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ