Πάπας Φραγκίσκος: "Βλέπουμε το Χριστό στα παιδιά της Μέσης Ανατολής που υποφέρουν" (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου

«Βλέπουμε τον Ιησού στα παιδιά της Μέσης Ανατολής, που εξακολουθούν να υποφέρουν από την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του  που διαβάστηκε από τη Λότζια της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου πριν από την ευλογία του «προς την πόλη και τον κόσμο».  (Urbi et Orbi ) που μεταδόθηκε παγκοσμίως .

Και η προσευχή του στράφηκε προς την Ιερουσαλήμ και τους Άγιους Τόπους και Κάλεσε τους πιστούς, δε, να προσευχηθούν ώστε τα δυο μέρη να ξαναρχίσουν τον διάλογο, «και να επιτευχθεί, επιτέλους, μια λύση, ως αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης» με δύο κράτη και διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα.

Ο Κύριος στηρίζει τις προσπάθειες όλων εκείνων που στη διεθνή κοινότητα, εργάζονται για να φέρουν στον κόσμο την ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών, παρά τις αντιξοόττητες που συναντούν", είπε ο ποντίφικας.

Φώτο: LaPresse

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε τα Χριστούγεννα στα βλέμματα των παιδιών, ιδίως στα βλέμματα των παιδιών για τα οποία δεν υπάρχει στέγη», συνέχισε ο Αργεντινός Χόρχε Μπεργκόλιο, αναφερόμενος στα σημεία των καιρών.«Σήμερα,  άνεμοι του πολέμου  πνέουν στον κόσμο και ένα μοντέλο ξεπερασμένης  ανάπτυξης συνεχίζει να παράγει ανθρώπινη υποβάθμιση, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα" είπε όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Rebublica

Παράλληλα, ο Πάπας αναφέρθηκε στα παιδιά της Συρίας, με τα βλέμματά τους, στα οποία διακρίνει ακόμη, κανείς, τις συνέπειες του πολέμου που μάτωσε την χώρα, αλλά «και του διχασμένου Ιράκ». Ευχήθηκε να ξαναρχίσει ο κοινωνικός διάλογος στην Βενεζουέλα «υπέρ όλου αυτού του αγαπημένου λαού» και να ξεπερασθούν οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο «ώστε να αυξηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη, προς όφελος ολόκληρου του πλανήτη».

Φώτο: AFP

Ο Πάπας, στο μήνυμά του, υπογράμμισε ότι διακρίνουμε τον Ιησού στα παιδιά που αναγκάζονται να δουλέψουν από μικρή ηλικία, σε εκείνα που στρατολογούνται ως μαχητές από μισθοφόρους χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αλλά και στα μικρά παιδιά με γονείς χωρίς εργασία. Και δεν παρέλειψε, φυσικά, να μιλήσει για τα παιδιά που εγκαταλείπουν τις χώρες τους, και γίνονται «εύκολη λεία διακινητών ανθρώπων».

«Ο Ιησούς γνωρίζει καλά τον πόνο όσων δεν γίνονται δεκτοί και την κούραση όποιου δεν μπορεί να ξεκουράσει πουθενά την κεφαλή του. Ας μην μείνουν κλειστές οι καρδιές μας, όπως παρέμειναν κλειστά τα σπίτια της Βηθλεέμ», τόνισε, τέλος, ο Φραγκίσκος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ