Συμβαίνει τώρα : Ο Άγιος Βασίλης έρχεται στην πόλη! - Δείτε live το ταξίδι του (ΦΩΤΟ- LIVE STREAMING)

Το μεγάλο ταξίδι ξεκίνησε!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο αγαπημένος άγιος που τα παιδιά όλου του κόσμου περιμένουν με ανυπομονησία, ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι για να μοιράσει δώρα. Μα φυσικά μιλάμε για τον Άγιο Βασίλη, που θα κάνει ένα ταξίδι περίπου 510.000.000 χιλιομέτρων (χαρά στο κουράγιο του), για να μην αφήσει κανένα παιδάκι του κόσμου παραπονεμένο.

Η μεγάλη πορεία του καταγράφεται όπως κάθε χρόνο λεπτό προς λεπτό, από το site της Στρατιωτικής Διοίκησης αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά (Norad) και όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν μπορούν να το κάνουν, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 

Σύμφωνα με την Norad, σε 7 λεπτά από τώρα ο Άγιος Βασίλης θα βρίσκεται στον Βόρειο Πόλο και την Αρκτική. Μέχρι στιγμής με τη βοήθεια των πιστών 9 ταράνδων του μοίρασε με τη βοήθεια των 9 ταράνδων του, μοίρασε πάνω από  7 δισεκατομμύρια παιχνίδια 

Since 1955, NORAD has been helping children (and adults) keep an eye on Father Christmas' mammoth journey

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του, το μεσημέρι αναμένεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την Ελλάδα πέρασε γύρω στις 9.00μμ  (ώρα Αμερικής), εχθές, ενώ περίπου στις 8.00 μ.μ. ήταν στην Μοζαμβίκη ενώ στις 8.40μ.μ. πέρασε από το Κέιπ Τάουν της Αφρικής.

 

Η Norad παρουσιάζει στα παιδιά την μεγάλη περιοδεία του αγαπημένου τους Αγίου από το 1955 όταν άνοιξε μια τηλεφωνική γραμμή . Η εξέλιξη της τεχνολογίας χρόνια αργότερα έδωσε τη δυνατότητα στους μικρούς φίλους του Αγίου να παρακολουθούν την πορεία του Άγιου Βασίλη λεπτό προς λεπτό μέσα από τον ιστότοπο της.

Το να ακολουθεί κάποιος την πορεία του Άγιου Βασίλη, αποτελεί παράδοση ετών στις ΗΠΑ. Κάθε χρόνο εθελοντές απαντούν στα τηλεφωνήματα των παιδιών. Επιπλέον, σε έναν λογαριασμό στο Twitter, τον @NoradSanta, μπορεί κανείς να ενημερωθεί για κάθε κίνηση κι ενέργεια του Άγιου Βασίλη.

Many children across the globe still phone the NORAD call centre looking for a personal update on Santa's location

H επιχείρηση "Στα βήματα του Άγιου Βασίλη", της Norad,  αριθμεί 62 χρόνια ζωής. Ξεκίνησε όταν η αλυσίδα των πολυκαταστημάτων Sears δημοσίευσε μια αγγελία σε μια εφημερίδα στο Κολοράντο με την πρόταση όσοι θέλουν να καλέσουν απευθείας τον Άγιο Βασίλη στο νούμερο που υποδείκνυε. To νούμερο όμως ήταν λάθος και όσοι καλούσαν, λάμβαναν απάντηση από τη Norad.

Ένα παιδάκι ρώτησε  εκείνη την εποχή τον έκπληκτο πτέραρχο Χάρι Σουπ ,  -που αργότερα έγινε γνωστός ως "αξιωματικός του Άγιου Βασίλη" - αν μιλά με τον Άγιο Βασίλη. Αν και τα έχασε στην αρχή, ο έμπειρος αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, δεν έχασε τον καιρό του. Διέταξε τους άντρες του να δίνουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή του Άγιου Βασίλη ενώ παράλληλα,  τηλεφώνησε σε ένα τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο και ανακοίνωσε ότι είδε ένα παράξενο αντικείμενο στον ουρανό.

Trump was joined by First Lady Melania, also on hand to answer calls from kids in up to 200 countries

Όπως αναφέρει η The Sun, ο Σουπ είπε: "Πράγματι είδαμε το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη στον ουρανό, και τα παιδιά που τηλεφώνησαν ενημερώθηκαν για την πορεία του." Έτσι γεννήθηκε η παράδοση που κρατά ως σήμερα.

US President Donald Trump was amongst those fielding excited children's calls on NORAD's behalf

Μάλιστα φέτος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγος του Μελάνια δήλωσαν ότι θα απαντήσουν κι εκείνοι σε κάποια τηλεφωνήματα των παιδιών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ