Η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα γίνει άγαλμα

Φόρος τιμής από τους γιους της

Για να τιμήσουν τα 20 χρόνια από τον απροσδόκητο θάνατό της, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο αδελφός του, ο πρίγκιπας Χάρι, παρήγγειλαν, τον περασμένο Ιανουάριο, ένα άγαλμα για τη μητέρα τους, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Την Κυριακή που μας πέρασε, με ανακοίνωση από τα γραφεία τους γνωστοποίησαν το όνομα του γλύπτη που επιλέχθηκε: θα είναι ο Ίαν Ρανκ-Μπρόαντλι, του οποίου το ομοίωμα του προσώπου της Ελισάβετ Β' βρίσκεται, από το 1998, σε όλα τα κέρματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ο Ίαν είναι ένας εξαιρετικά προικισμένος γλύπτης και ξέρουμε ότι θα δημιουργήσει έναν κατάλληλο φόρο τιμής στη μητέρα μας, και ο οποίος θα αντέξει στον χρόνο» δήλωσαν οι δύο πρίγκηπες σε μία εκδήλωση όπως αναφέρει το Reuters

Το άγαλμα θα τοποθετηθεί μπροστά στην επίσημη κατοικία τους, το Kensington Palace. Τα αποκαλυπτήρια είχαν προγραμματιστεί για πριν το τέλος της φετινής χρονιάς, ώστε να σηματοδοτήσει την επέτειο, αλλά τελικά θα γίνουν το 2019.

Η Νταϊάνα, η πρώτη σύζυγος του πρίγκηπα Κάρολου,  σκοτώθηκε όταν η λιμουζίνα που την μετέφερε μαζί με τον εραστή της, Ντόπι Αλ Φάιεντ, συνετρίβη σε μια σήραγγα του Παρισιού τον Αύγουστο του 1997.

Ο Ουίλιαμ  ήταν 15 και ο Χάρι ήταν 12 εκείνη την εποχή. "Μας συγκινούν τα καλά λόγια που ακούμε για τη μητέρα μας από όλο τον κόσμο", λένε οι δύο πρίγκηπες. "Είναι σαφές ότι η σπουδαιότητα και η λάμψη της παραμένουν ζωντανές στο Ηνωμένο Βασίλειο" , συνεχίζουν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ