Μας κακομαθαίνει - ξανά - ο αγαπημένος μας Άκης με υπέροχη συνταγή! Γαλοπούλα... κλέφτικο & τρέχουμε στην κουζίνα

Στην κουζίνα με εύκολες, γρήγορες και φυσικά πεντανόστιμες γαστρονομικές προτάσεις μάς βάζει ο αγαπημένος μας σεφ.

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. σπανάκι φρέσκο
500 γρ. μανιτάρια champignon
πιπέρι
αλάτι
60  γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. κρέμα λεμονιού
500 γρ. πατάτες
1 ½ κιλό φιλέτο γαλοπούλας
4 κ.σ. θυμάρι

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. ταχίνι
150 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για τον πουρέ κάστανο

500 γρ. κάστανα βρασμένα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. βραστό νερό

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Απλώνουμε τέσσερις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας μας. Σε κάθε λαδόκολλα μοιράζουμε το σπανάκι, τα μανιτάρια χοντροκομμένα, πιπέρι και αλάτι. Προσθέτουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. κρέμα λεμονιού. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις πατάτες με τη φλούδα τους κομμένες σε λεπτά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με 2 κ.σ. κρέμα λεμονιού. Μοιράζουμε τις πατάτες στις 4 λαδόκολλες. Τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Στο φιλέτο γαλοπούλας προσθέτουμε το θυμάρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και μαρινάρουμε. Μεταφέρουμε το φιλέτο στο τηγάνι. Σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε τέσσερα κομμάτια και μοιράζουμε στις λαδόκολλες.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ταχίνι, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στη γαλοπούλα και τα λαχανικά. Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα. Φτάχνουμε τέσσερα πουγκιά κλείνοντας τη λαδόκολλα και τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί, ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

Για τον πουρέ κάστανο

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κάστανα ψιλοκομμένα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το βραστό νερό και καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη. Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3-4 λεπτά στα 800 Watt για να ζεσταθεί το μείγμα.

Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί. Σερβίρουμε τη γαλοπούλα κλέφτικο, συνοδεύουμε με πουρέ κάστανο και θυμάρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ