Εκπνέει η προθεσμία για το Κοινωνικό Μέρισμα: Ιδού 4 ερωταπαντήσεις που μας αφορούν για τις τελευταίες αιτήσεις

Σε ισχύ βρίσκεται, για λίγο ακόμα, η "δεύτερη ευκαιρία"¨υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα.

Στη σχετική ιστοσελίδα για το κοινωνικό μέρισμα δόθηκαν προς τους δικαιούχους οι παρακάτω ερωταπάντησεις προς διευκόλυνση των πολιτών. 

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση κατά την περίοδο παράτασης;

Όλοι ανεξαιρέτως, αρκεί να μην συμμετέχουν σε νοικοκυριό, του οποίου η αίτηση έχει εγκριθεί. Δεν απαιτείται να έχετε εκκρεμή, ακυρωμένη ή απορριφθείσα αίτηση.

Έχω εγκεκριμένη αίτηση, αλλά δεν έλαβα το επίδομα, λόγω προβλήματος με το λογαριασμό μου. Τι κάνω τώρα;

Μόλις ενημερωθούμε με την τελική λίστα απορρίψεων από τις τράπεζες, θα ακυρώσουμε τις αιτήσεις που δεν πληρώθηκαν και θα μπορείτε να κάνετε νέα αίτηση, στην οποία πρέπει να προσέξετε να δηλώσετε ΙΒΑΝ που να μπορείτε να εισπράξετε το κοινωνικό μέρισμα. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Είμαι μονογονεϊκή οικογένεια που εγκρίθηκε στην κυρίως φάση. Πώς μπορώ να κάνω αίτηση, ώστε να πάρω τη διαφορά;

Δεν χρειάζεται να κάνετε αίτηση. Θα υπολογιστεί αυτόματα από το σύστημα η διαφορά και θα πιστωθεί στο λογαριασμό που έχετε ορίσει στην αίτησή σας, όταν πληρωθεί το κοινωνικό μέρισμα αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην περίοδο παράτασης.

Έχω εγκεκριμένη αίτηση από την κυρίως φάση του κοινωνικού μερίσματος (έως 2/12/2017) και θέλω να την ακυρώσω. Πώς το κάνω;

Δεν έχετε δικαίωμα ακύρωσης εγκεκριμένης αίτησης της κυρίως φάσης. Η εφαρμογή www.koinonikomerisma.gr θα παραμείνει ανοικτή έως τις 26 Δεκεμβρίου. Αυτό έγινε προκειμένου να διορθωθούν αδικίες και λάθη που έγιναν στην υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, ανασφάλιστοι ηλικιωμένοι, μονοπρόσωπα νοικοκυριά.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όλοι ανεξαιρέτως, αρκεί να μην συμμετέχουν σε νοικοκυριό του οποίου η αίτηση έχει εγκριθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ