Βασίλης Μπεσκένης: Ο μάχιμος δημοσιογράφος, ο έγκυρος πολιτικός συντάκτης που έφυγε λίγες ώρες μετά τη βάφτιση του παιδιού του... Φωτό & Βίντεο

Σε ηλικία μόλις 43 ετών έφυγε από τη ζωή, πριν από λίγες ώρες, από καρδιακή ανακοπή ο Βασίλης Μπεσκένης.

Υπήρξε σημαντικό στέλεχος του ομίλου ΣΚΑΪ, με πολύχρονη παρουσία στο πολιτικό ρεπορτάζ, στην αρχισυνταξία δελτίων ειδήσεων και στον σχολιασμό στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του σταθμού.

Διακρινόταν για την επιμονή του στη διασταύρωση της είδησης και τις λεπτομέρειες που κρύβονταν πίσω απ’ αυτήν. Τον χαρακτήριζε η αναλυτική ικανότητα, η οξύνοια και η αφοσίωση στις αρχές της δημοσιογραφίας. Ευρυμαθής και πολυδιάστατη προσωπικότητα, ο Βασίλης ήταν αγαπητός στους συναδέλφους του και τον πολιτικό κόσμο. Ξεχώριζε για το φλεγματικό του χιούμορ, την αγάπη του για το διάβασμα και την ιστορία.

Ο Βασίλης Μπεσκένης εργάστηκε επί χρόνια ως πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Είχε σπουδάσει Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας, είχε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωνε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πάνω στη Σύγχρονη Δημοσιογραφία. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

"Ο τραγικός θάνατός του, λίγες ώρες μετά τη βάπτιση του παιδιού του, κάνει τα λόγια φτωχά, καθώς δεν μπορούν να παρηγορήσουν κανέναν. Ο Βασίλης Μπεσκένης "έφυγε" για πάντα, αφήνει, όμως, πίσω του παρακαταθήκη ευπρέπειας, ευγένειας και επαγγελματισμού για τους νεώτερους συναδέλφους", αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση το ο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. "Ένας νέος άνθρωπος που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την επαγγελματική δημοσιογραφική του πορεία, ο Βασίλης Μπεσκένης, έφυγε πρόωρα από τη ζωή σήμερα. Θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους του".

«Δεν υπάρχουν λόγια να απαλύνουν τη θλίψη όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει τόσο ξαφνικά από τη ζωή. Ο Βασίλης Μπεσκένης υπηρέτησε με συνέπεια τα πιστεύω του και τη δημοσιογραφία», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

"Ο Βασίλης σε όλη του την πορεία ξεχώρισε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και την ευπρέπειά του. Μα πάνω απ' όλα για την αληθινή αγάπη του για τη δημοσιογραφία. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Το πρωί της Δευτέρας, στην έναρξη της εκπομπής “Τώρα”, προβλήθηκε ένα βίντεο αφιερωμένο στη μνήμη του δημοσιογράφου που έφυγε από την ζωή μια μέρα πριν σε ηλικία μόλις 43 ετών.

Η παρουσιάστρια Άννα Μπουσδούκου κλήθηκε να αποχαιρετήσει στον αέρα τον καλό της φίλο και συνεργάτη στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, Βασίλη Μπεσκένη, μη μπορώντας να συγκρατήσει την συγκίνηση και τα δάκρυα της. Αξίζει να σημειωθεί πως στην έναρξη του “Τώρα” υπήρξαν πλάνα στο στούντιο με την άδεια καρέκλα του στο πάνελ της εκπομπής.

“Ο Βασίλης έφυγε ξαφνικά, θα μου επιτρέψετε να μην πω τίποτα, γιατί είναι αναπάντεχος ο τρόπος. Η όλη πορεία του Βασίλη έκανε πάρα πολύ κόσμο να αναγνωρίσει το εξής: Ότι τίποτα δεν το έλεγε τυχαία. Από αυτή την εκπομπή που συνεργαζόμασταν αυτά τα χρόνια, με διαφωνίες, τσακωμούς και συγκρούσεις, πάντα όμως με αγάπη” ανέφερε εμφανώς φορτισμένη ψυχολογικά η Άννα Μπουσδούκου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ