Αλ. Τσίπρας στο αναπτυξιακό συμβούλιο για την Δυτική Αττική: Η επόμενη μέρα ενδιαφέρει πρωτίστως την κυβέρνηση (ΦΩΤΟ- Live Video)

Ο πρωθυπουργός αυτή την ώρα μιλάει στους πολίτες της δυτικής Αττικής

Στις εργασίες του 8ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου συμμετέχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, o οποίος τόνισε με έμφαση, την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την κυβέρνηση η υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν στα περιφερειακά -αναπτυξιακά συνέδρια, στη σύντομη ομιλία του που έκανε στη σύσκεψη που είχε από κοινού με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής και τους υπουργούς που συμμετείχαν στο 8ο Περιφερειακό -Αναπτυξιακό Συνέδριο. «Η επόμενη μέρα», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέφερε, στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο της Ελευσίνας, εκεί όπου αυτή την ώρα εκφωνεί την ομιλία του προς τους πολίτες της περιοχής.

ΑΠΕ/ΜΠΕ: ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Εισαγωγικά, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην τραγωδία που προκάλεσαν οι πλημμύρες, μια τραγωδία που υποχρέωσε την κυβέρνηση να αλλάξει τη σειρά των συνεδρίων (ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τα τελευταία δύο συνέδρια να γίνουν στην Αττική, για το δυτικό και το ανατολικό τμήμα της αντιστοίχως).

ΑΠΕ/ΜΠΕ: ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο πρωθυπουργός εξήρε τη σημασία της σύνθεσης απόψεων -είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει σε όλα ομοφωνία- ενώ στη συνέχεια ανέδειξε θέματα που επισπεύδονται, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά έργα και ο χωρικός σχεδιασμός εν γένει.

ΑΠΕ/ΜΠΕ: ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του πρωθυπουργού που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα

 

 

Η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται με τα στρογγυλά τραπέζια, διαβεβαίωσε εξάλλου τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, αντιθέτως μαζί τους και με τους παραγωγικούς φορείς ξεκινά η υλοποίηση αυτών στα οποία κατέληξαν. Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, αναπτύσσει τα σχέδια της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της περιοχής. Μιας περιοχής στην οποία όπως τόνισε έχουν γίνει στα προηγούμενα έτη μεγάλα περιβαντολογικά λάθη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ