ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ : Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο - Στα 2743 μέτρα - πάντα κακοκαιρία και τόσο δα

Καλύτερα να μην το επισκεφτούν όσοι.... φοβούνται τις πτήσεις

Υπάρχουν πολλοί ανθρώποι που φοβούνται τα αεροπλάνα. Αυτοί καλό θα ήταν να μείνουν μακριά από αυτό το αεροδρόμιο. Βρίσκεται στο Νεπάλ και έχει τη φήμη του πιο επικίνδυνου και τρομαχτικού αεροδρομίου στον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι  κέρδισε τον τίτλο με το .... σπαθί του ή μάλλον με το ύψος του.

A plane pictured coming into land at Nepal's Lukla Airport - the most dangerous landing strip in the world

Το αεροδρόμιο Lukla δεν ενδύκνειται για όσους έχουν πρόβλημα με την καρδιά τους. Βρίσκεται σε ύψος 2743 μέτρων (9000 πόδια), στα Ιμαλάια και διαθέτει αεροδιάδρομο μόλις 450 μέτρων. Δεν το λες κι ευρύχωρο για αεροσκάφη και επιβάτες.

Don't look down: The tiny runway ends at a cliff edge with a 9,200ft drop to the ground below

Ο αεροδιάδρομος  είναι τέσσερις φορές μικρότερος από τον μέσο όρο των αεροδιαδρόμων στα αεροδρόμια ανά τον κόσμο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο πιλότος έχει μία και μοναδική ευκαιρία για να απογειώσει ή να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροπλάνο. Επίσης, θα πρέπει να το κάνει και σχετικά γρήγορα, γιατί περιμένουν και άλλα αεροπλάνα να χρησιμοποιήσουν τον ένα και μοναδικό αεροδιάδρομο!

All aboard: A group of tourists wait to board a plane departing from Lukla Airport. The airport is the main route for those trying to reach the Everest Region

Αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που στο "πιο τρομαχτικό κι επικίνδυνο" αεροδρόμιο του κόσμου συμβαίνουν συχνά ατυχήματα. 

 

Challenging: The 460 metre long runway - less than a tenth of the length of those at international airports - is also situated on a steep incline

Λόγω του μικροκλίματος του σημείου, οι αλλαγές των ανέμων και των καιρικών συνθηκών είναι εντελώς απρόβλεπτες. Οπότε, δεν είναι ασυνήθιστο η πτήσεις να καθυστερούν για μέρες αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. 



«Αυτό το αεροδρόμιο της Lukla δεν διαθέτει συσκευές ραντάρ ή συστήματα πλοήγησης. έτσι οι πιλότοι  μπορούν να βασιστούν μόνο σε μπορούν να δουν από το πιλοτήριο του αεροπλάνου!

Easy option: Many travellers use Lukla Airport to reach the Everest Region as the alternative involves a five day hike

Το 2013 ο φωτογράφος Wojciech Zwierzynski, επιχείρησε να αποθανατίσει την προσγείωση και την απογείωση ενός αεροσκάφους από το αεροδρόμιο Lukla. "Ήταν μια τρομαχτική εμπειρία" δήλωσε ο ίδιος στη daily mail, "κυρίως επειδή ήξερα ότι δύο μέρες πριν από την πτήση που θα φωτογράφιζα ένα αεροπλάνο έπεσε και 14 άνθρωποι πέθαναν."

1385397290

To ταξιδιωτικό site, slate, το οποίο επίσης δημοσιεύει φωτογραφίες του τρομακτικού αεροδρόμιου λέει χαρακτηριστικά: "Αν μπορείς να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά κοιτώντας έξω από το παράθυρο ενός αεροσκάφους που ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Lukla, μπορείς να τα κρατήσεις ανοιχτά βλέποντας οτιδήποτε."

Ιδού και η ..... πανοραμική θέα από το αεροδρόμιο Lukla

1385396762

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ