Τουρκία: Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ (ΦΩΤΟ)

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Νεκρός βρέθηκε το πρωί του Σάββατου ο γιος του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, Γιαβούζ. Τον γιο του πρώην πρωθυπουργού βρήκαν νεκρό μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Beykoz, στον Βόσπορο οι σωματοφύλακές του, που ενημέρωσαν τις Αρχές αλλά και τον Μεσούτ Γιλμάζ ο οποίος βρισκόταν στις ΗΠΑ και ταξίδεψε εσπευσμένα για την Τουρκία. Ο 38χρονος ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος γιος του πρώην πρωθυπουργού, εντοπίστηκε νεκρός στο κρεβάτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNN Turk, ο Γιαβούζ Γιλμάζ έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, ενώ στο προσκέφαλό του βρίσκονταν ένα πυροβόλο όπλο.

Αρχικά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως ο άνδρας αυτοκτόνησε, ωστόσο διακινούνται και σενάρια που κάνουν λόγο για δολοφονία καθώς οι αρχές χαρακτήρισαν «ύποπτο» το θάνατό του. 

Ο Μέχμετ Γιαβούζ Γιλμάζ ήταν μόνος του όλο το βράδυ μέσα στο σπίτι του. «Μπήκαμε με τη βοήθεια ενός κλειδαρά το πρωί και βρήκαμε ένα όπλο δίπλα του», δήλωσαν οι σωματοφύλακες του στη μαρτυρία τους. Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες χώρισε από την σύζυγο του μετά από τρία χρόνια κοινής πορείας.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έφυγε για την Κωνσταντινούπολη σε αεροπλάνο, αφού έμαθε τα τραγικά νέα, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόυλου.

Ο Σόυλου είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 9:00 π.μ. τοπική ώρα και ότι δεν μπόρεσε ακόμη να μιλήσει με τον Μεσούτ Γιλμάζ, αλλά μίλησε με τα αδέλφια του. Ο Σόυλου εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του. Ο Μεσούτ Γιλμάζ, 70 ετών, του κεντροδεξιού Κόμματος Μητρότητας (ANAP) υπηρέτησε τρεις θητείες ως Πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ