Απίθανη Χριστουγεννιάτικη τούρτα με σοκολατένια δέντρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε αυτή την υπέροχη τούρτα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας! 

Συστατικά
Για τα 2 παντεσπάνια

300 γρ. αλέυρι γ.ο.χ (150+150)
300 γρ. άχνη (150+150)
12 αυγά (6+6)
100 γρ. κακάο (50+50)
Για το σιρόπι

50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
 Για την πατισερί rasberry

500 γρ. γάλα πλήρες
75 γρ. κορν φλάουερ
3 κρόκους
135 γρ. ζάχαρη
1 βανιλίνι
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. rasberries φρέσκα
100 γρ. λευκή σοκολάτα
Για την επικάλυψη

300 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζαχαρη άχνη
Για τα δεντράκια

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα παντεσπάνια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στου 170 ​° C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο που έχουμε αναμείξει σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε λίγα δευτερόλεπτα και αφαιρούμε από τον κάδο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30x40 εκ. το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα .
Καλό είναι να έχουμε βουτυροκακαώσει το ταψί μας.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για 10 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε πάνω στη σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Με ένα στρογγυλό τσέρκι ή με τη βοήθεια ενός πιάτου διαμέτρου 20εκ. κόβουμε 2 κύκλους από το παντεσπάνι. Βάζουμε το πιάτο ή το τσέρκι στην μια γωνία του παντεσπανιού και για το δεύτερο παντεσπάνι βάζουμε το τσέρκι στην απέναντι (διαγώνια) γωνία.
Από το υπόλοιπο παντεσπάνι που θα μείνει σχηματίζουμε ένα 3ο παντεσπάνι το οποίο θα αποτελείται από 2 μισά κομμάτια. Για να το πετύχουμε αυτό τοποθετούμε το τσέρκι ή το πιάτο με τη διάμετρο του στην μεγάλη πλευρά του παντεσπανιού και κόβουμε ένα ημικύκλιο. Το ίδιο κάνουμε από την απέναντι του πλευρά και διαγώνια.
Για την κρέμα 

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και τη διατηρούμε χλιαρή.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 350 γρ. γάλα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά χωρίς να το ανακατέψουμε.
Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους, το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα. 
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να μην κάνει γρομπαλάκια.
Ανακατεύουμε το μείγμα της κατσαρόλας και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Ανακατεύουμε καλά και συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει.
Αφού πήξει και γίνει μια παχύρευστη κρέμα, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα, τα rasberries, το βούτυρο και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και καλύπτουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο. 
Για την επικάλυψη

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει.
Σιγά σιγά προσθέτουμε την ζαχαρη άχνη κι συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σαντιγί.
Για τα δεντράκια

Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Σχηματίζουμε δεντράκια πάνω σε μια λαδόκολλα και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο.
Με προσοχή βγάζουμε τα δεντράκια και με αυτά διακοσμούμε την τούρτα μας.
Στήσιμο

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι η τελευταία να διαλυθεί.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν γίνει χλιαρό, προσθέτουμε και το κονιάκ και το ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει εντελώς.
Όταν κρυώσει, ραντίζουμε τα τρία παντεσπάνια μας. 
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα παντεσπάνι και απλώνουμε από πάνω του τη μισή κρέμα. 
Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και έπειτα απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι από πάνω.
Ρίχνουμε τη σαντιγί μας πάνω στην τούρτα μας και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνει της τούρτας.
Στολίζουμε με τα σοκολατένια δεντράκια και voila!!

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».