Ο Σπύρος Σούλης: Τα βασικά tips διακόσμησης για αρχάριους!

Έξυπνες και γρήγορες συμβουλές για να αλλάξετε τον χώρο σας!

Αν τόσα χρόνια έχετε βαρεθεί το καθιστικό σας και δεν καταφέρνει να σας «κρατήσει», αν σας θυμίζει άλλες εποχές και στιλιστικά μοιάζει να έχει βγει από βιντεοκασέτα του ’80, ή αν απλά θέλετε να κάνετε μικρές ή μεγάλες αλλαγές σε αυτό, τότε το απαραίτητο συστατικό για να στεφθεί η προσπάθεια σας με επιτυχία και να ξεχειλίσει ο χώρος σας με στιλ, είναι οι προσωπικές πινελιές μέσα από έξυπνες παρεμβάσεις και επιλογές. «Δύσκολα τα πράγματα» θα πείτε. Και όμως είναι εύκολα!

Ξεχάστε τις πολύπλοκες συμβουλές και την ακαταλαβίστικη ορολογία, και διαβάστε τις χρυσές συμβουλές του Σπύρου Σούλη στο spirossoulis.com

Η στρατηγική σας θα πρέπει να αποτυπώνεται σε δύο λέξεις: Κομψό και άνετο. Ξεκινήστε προσθέτωντας «χρώμα» -και δεν εννοούμε μόνο μπογιά- αλλά περισσότερο προσωπικό ύφος.

Διαλέξτε ένα κυρίαρχο χρώμα που είναι δικό σας, δηλαδή, ή κάτι σας θυμίζει ή κάποια συναισθήματα σας «βγάζει» και γύρω του ταιριάξτε διαφορετικούς τόνους και αποχρώσεις από την ίδια χρωματική παλέτα. Τα δευτερεύοντα χρώματα θα πρέπει να είναι όχι τόσο επάνω σε τοίχους, αλλά σε υφάσματα, έπιπλα και αντικείμενα, διότι κάπως έτσι θα καταφέρετε να...

...«Ζεστάνετε» τον χώρο σας με μαξιλάρια, ριχτάρια, φωτιστικά, πίνακες, ταπετσαρίες και υφάσματα μπορείτε να κάνετε μεγάλες αλλαγές. Φροντίστε τα αντικείμενα αυτά να μην είναι ακριβά, ώστε να μπορείτε να τα αλλάζετε εύκολα, ανάλογα με τις εποχές ή την διάθεση σας και χωρίς να το πολυσκεφτείτε!

Μην συνδυάσετε περισσότερα από 4 χρώματα, εκ των οποίων το ένα πρέπει απαραίτητα να είναι ουδέτερο, και προσθέστε ένα μοτίβο σε τοίχο (ταπετσαρία) και δύο διαφορετικά μοτίβα στα υφάσματα.

Μην περιοριστείτε στα κλασσικά ή σε ότι θα βρείτε έτοιμο. Μπορείτε πλέον να διαλέξετε το αγαπημένο σας μοτίβο, σχέδια, ή λεπτομέρεια και να ζητήσετε να σας τα τυπώσουν σε ύφασμα ή χαρτί ταπετσαρίας! Και μην ξεχάσετε τους τοίχους! Πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και καθρέπτες είναι οι πιο εύκολες λύσεις για να αποκτήσει ενδιαφέρον, στιλ και προσωπικότητα ένα καθιστικό.

Αμέσως μετά...
...Προσθέστε υφή και σχέδια με υφάσματα Πέρα από τα παρωχημένα «σατινέ», «ματ» και «γυαλιστερά», μπορείτε να κάνετε το καθιστικό σας να ξεχωρίσει προσθέτωντας υφάσματα και δέρματα με διαφορετική υφή και πλέξη.

Έτσι, θα χαρίσετε βάθος και ένταση. Απλώστε ένα παχύ, γούνινο ριχτάρι στα μπράτσα ενός δερμάτινου καναπέ, κορνιζάρετε τα λευκά σεμεδάκια –ναι, καλά διαβάσατε, τα σεμεδάκια της γιαγιάς σας- σε μίνιμαλ και μοντέρνες κορνίζες και κρεμάστε τα σε έναν έντονα βαμένο τοίχο, συνδυάστε κουρτίνες αέρινες με άλλες από πολύ πιο βαριά υφάσματα, «κρεμάστε» ένα χειροποίητο κουβερλί επάνω σε μια τουίντ πολυθρόνα.

Ότι και αν κάνετε, όλες οι διαφορετικές υφές –σε συνδυασμό με το χρώμα-θα «απογειώσουν» το καθιστικό σας! Τελειώσατε και με αυτό; Επόμενο βήμα σας είναι να...

...Προσθέσετε λίγο οξυγόνο! Τα φυτά έχουν το μοναδικό προσόν να φέρνουν στιγμιαία γοητεία σε έναν χώρο και παράλληλα να είναι πολύ φιλικά στο πορτοφόλι σας! Πάντα βάζετε τα φυτά σε δικά σας κασπό και καλάθια ή σε δοχεία που ήδη έχετε αλλά είναι για άλλη χρήση, όπως ένα παλιό εμαγιέ δοχείο ή ένα όμορφο μεταλλικό ποτηστήρι. 

Τοποθετήστε τα σε συστάδες των τριών, και συνδυάστε διαφορετικά φυλλώματα, μεγέθη και ύψη, με τα ψηλότερα πάντα πίσω. Αν θέλετε κάτι πολύ μοντέρνο τότε τοποθετήστε τρία ίδια φυτά, ίδιου μεγέθους, μαζί.

Και η τηλεόραση; Μπορείτε να συνδυάσετε διακοσμητική ομορφιά και τεχνολογία! Αν το θηρίο των 50 ιντσών σας χαλάει όλη την προσπάθεια, τότε απλά, διακοσμήστε γύρω του! Κρεμάστε την στο τοίχο, και ξεφωρτωθείτε το συνήθως άκομψο τραπεζάκι της!

Προσπαθείστε να την εντοιχίσετε σε γυψοσανίδα, και γύρω της να προσθέσετε κορνίζα μοντέρνα ή κλασσική, ανάλογα πάντα με το ύφος του χώρου σας.

Αν δίπλα της τοποθετήσετε μερικά βιβλία σε στήλη και επάνω τους μία ορχιδέα, τότε το ψυχρό κουτί θα έχει κατευθείαν γίνει πιο ζεστό και κομψό! Και όσον αφορά τα DVD που δεν θέλετε καθόλου να έχετε σε κοινή θέα, βγάλτε τα από τα κουτιά τους και φυλάξτε τα σε στυλάτα άλμπουμ για φωτογραφίες που θα τοποθετήσετε με υπερηφάνια πλέον σε κοινή θέα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ