Ένας έμπειρος πιλότος της Easy Jet απαντά: Τι θα συμβεί αν δεν κλείσετε το κινητό σας σε μια πτήση; (ΦΩΤΟ)

Και σε άλλα "καυτά ερωτήματα" επιβατών

Είναι από τις πρώτες οδηγίες που ακούμε όταν μπαίνουμε σε αεροπλάνο: "Παρακαλούμε απενεργοποιείστε τα κινητά σας".  Τι τρομερό λοιπόν θα συμβεί αν κάποιος επιβάτης δεν συμμορφωθεί με την οδηγία; 

This Is What Really Happens If You Leave Your Phone On During A Flight 889 Flight web

Τι θα συμβεί αν δεν κλείσουμε τα κινητά μας στη διάρκεια της πτήσης; Ο Chris Foster, έμπειρος πιλότος της Easyjet, μίλησε στην Liverpool Echo για αυτό το θέμα και μεταξύ άλλων  καίριων ερωτημάτων επιβατών απάντησε και σε αυτό: 

This Is What Really Happens If You Leave Your Phone On During A Flight 1131 shtr

«Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα που θα σε κάνει να ανησυχήσεις», λέει και συνεχίζει, «Τα συστήματα ελέγχου των αεροσκαφών έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που δεν θα επηρεάζονταν σε καμιά των περιπτώσεων. Αυτός ο κανονισμός ισχύει -όπως και πολλοί άλλοι- εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμα εμφανιστούν τα tablet. Αυτοί οι κανονισμοί έχουν ήδη αρχίσει να χαλαρώνουν και κάποιος μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το κινητό του σε λειτουργία πτήσης. Μάλιστα, αναμένονται και άλλες αλλαγές μέσα στα επόμενα χρόνια».

Είστε και εσείς "νευρικός επιβάτης" και σας τρομάζουν οι διάφοροι ήχοι που ακούτε στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της πτήσης, και θέλετε να γνωρίζετε τα πάντα γύρω από τα θέματα ασφαλείας; Δείτε τι απάντησε ο Chris Foster, και σε άλλα ερωτήματα που "βασανίζουν" τους επιβάτες:

Είναι ασφαλέστερο να ταξιδεύει κανείς μέρα ή νύχτα;

Δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά

This Is What Really Happens If You Leave Your Phone On During A Flight 747 uy

Γιατί σβήνουν τα φώτα κατά τη διάρκεια της απογείωσης;

«Αυτό συμβαίνει για να προσαρμοστούν τα μάτια στο εξωτερικό φως σε σπάνια περίπτωση που χρειαστεί να ακυρωθεί η απογείωση. Έχει αποδειχθεί πως τα αεροπλάνα είναι σχεδιασμένα να αντέχουν ακόμα και σε χτυπήματα κεραυνών και έχουν αρκετές λειτουργίες για να αντιμετωπίζουν κακοκαιρίες, όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές».

Πόσο κοντά μπορεί να πλησιάσει ένας πιλότος σε ένα άλλο αεροπλάνο χωρίς αυτό να είναι επικίνδυνο;

Περίπου 1000 πόδια είναι το πλησιέστερο, το οποίο είναι  μια τεράστια απόσταση. Αλλά όταν βρίσκεστε σε ένα αεροπλάνο, είναι παραπλανητικό - ένα άλλο αεροσκάφος μπορεί να μοιάζει πολύ πιο κοντά από ό, τι στην πραγματικότητα.

This Is What Really Happens If You Leave Your Phone On During A Flight 506 pexels photo 2

Μερικές φορές η λυχνία ασφαλείας ανάβει όταν δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος - γιατί;

Είναι μόνο για να είμαστε προσεχτικοί. Μερικές φορές θέλει να μας προειδοποιήσει ότι υπάρχει μια μικρή αναταραχή στο αεροσκάφος.  Το πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια του καθενός, οπότε αν υπάρχει κίνδυνος, θα ανάψουμε το φως, αλλά μερικές φορές από τη στιγμή που θα φτάσουμε εκεί, η αναταραχή έχει περάσει ήδη

.Και τι γίνεται με τα ατυχήματα; Έχει νιώσει ποτέ φόβο ο Chris Foster;

«Ούτε μια φορά κατά τη διάρκεια της ζωής μου πάνω από τα σύννεφα. Και “πετάω” από τα 16 μου. Σήμερα είμαι 50 χρονών», είπε και καθησύχασε πολλούς.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ