O πιο τρομακτικός δρόμος στον κόσμο βρίσκεται σε υψόμετρο 1300 μέτρων και έχει 99 στροφές (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σας αρέσουν οι.... ριψοκίνδυνες διαδρομές; Ο πιο τρομαχτικός και όμορφος δρόμος του κόσμου σας περιμένει

Έχετε φοβηθεί σε έναν δρόμο; Πολύ πιθανόν, αν ήταν σε κάποιο βουνό ή στα σύνορα με έναν γκρεμό ή είχε επικίνδυνες στροφές. Ότι όμως και να έχετε δει ή ακούσει για "τρομαχτικούς δρόμους" δεν μοιάζει με τον “δρόμος προς τον Παράδεισο”,  όπως λέγεται χαρακτηριστικά, που βρίσκεται στο όρος Tianmen  στην επαρχία Χουνάν της Κίνας. Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο τρομακτικούς δρόμους του κόσμου και όχι άδικα.

Ανηφορίζει στο βουνό Tianmen, νότια της πόλης Zhangjiajie, φτάνοντας σε υψόμετρο 1.300 μέτρα μετά από 99 επικίνδυνες κλειστές στροφές.  Ο δρόμος ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1998 και χρειάστηκαν 8 ολόκληρα χρόνια μέχρι την ολοκλήρωσή του, ενώ οι τοπικές Αρχές φρόντισαν να προσφέρουν και μια εναλλακτική λύση σε όσους φοβούνται να οδηγήσουν σε αυτόν το δρόμο: Ένα τελεφερίκ αναχωρεί από την πόλη Zhangjiajie προς την κορυφή του βουνού Tianmen, προσφέροντας εκπληκτικές εικόνες φυσικής ομορφιάς.

Όπως αναφέρει το kuriositas.com είναι επίσης γνωστός ως ο δρόμος των 99 στροφών. Το "9" στην Κίνα θεωρείται τυχερός αριθμός,  καθώς συμβολίζει ότι ο παράδεισος έχει εννέα παλάτια. Αν λοιπόν σας αρέσουν οι ριψοκίνδυνες διαδρομές.... για γερά νεύρα, δεν έχετε παρά να τον επισκεφτείτε.... Αν μη τι άλλο προσφέρει μαγευτική θέα

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ