Δεν θέλει ούτε κόπο ούτε.. χρόνο, μα τρόπο και ο Άκης τον έχει! Το απόλυτο Mac 'n' Cheese φτιάχνεται σε μόλις 7 λεπτά

Στην κουζίνα με εύκολες, γρήγορες και φυσικά πεντανόστιμες γαστρονομικές προτάσεις μάς βάζει ο αγαπημένος μας σεφ.

ΥΛΙΚΑ

70 γρ. μακαρονάκι κοφτό
120 γρ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
1 κ.γ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια πυρίμαχη κούπα χωρητικότητας 500 ml το μακαρονάκι με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε την κούπα πάνω από ένα βαθύ πιάτο σε περίπτωση που ξεχειλίσει το γάλα.

Ψήνουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό στα 1.000 Watt. Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια στον πάτο της κούπας. Τη διαδικασία αυτή την κάνουμε 3 φορές, δηλαδή συνολικά 3 λεπτά, ανακατεύοντας στο τέλος κάθε λεπτού.

Το μακαρονάκι θα είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Το γάλα που έχει χυθεί το αδειάζουμε πάλι στην κούπα και ξαναψήνουμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ξαναβάζουμε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20-30  δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει το τυρί και να καλύψει την επιφάνεια της κούπας.

Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».