SOS των ειδικών για τα αυξημένα ποσοστά του Αλτσχάιμερ: Πως συνδέεται η νόσος με το νερό της βρύσης...

Αύξηση της τάξης του 7% παρατηρείται παγκοσμίως στα ποσοστά εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ

Μια σπουδαία ανακάλυψη έκανε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Brock του Καναδά.

Ειδικότερα, βρήκε ότι το λίθιο που υπάρχει στο νερό της βρύσης, λειτουργεί ανασταλτικά στην εμφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου. Ένα μέταλλο που βρίσκεται φυσικά στο νερό από τις ιαματικές πηγές.

Παρατήρησαν λοιπόν ότι στις περιοχές που οι κάτοικοι έπιναν νερό βρύσης, οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από Αλτσχάιμερ, ήταν ελάχιστοι. Το λίθιο είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια των γιατρών τα τελευταία χρόνια, αφού βρέθηκε ότι μπορεί να καταπολεμήσει τη παχυσαρκία και το διαβήτη.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τη σχέση μεταξύ των θανάτων από την ασθένεια του Αλτσχάιμερ και του λιθίου στο νερό της βρύσης σε 234 κομητείες του Τέξας.

“Βρήκαμε ότι οι κομητείες που είχαν πάνω από τη μέση περιεκτικότητα λιθίου στο νερό της βρύσης (40 μικρογραμμάρια ανά λίτρο) παρουσίασαν μειωμένη αύξηση στην θνησιμότητα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ με την πάροδο του χρόνου (...) Από την άλλη, οι κομητείες που είχαν κάτω από αυτό τον μέσο όρο επίπεδο λιθίου στο νερό της βρύσης είχαν σαφώς αυξανόμενη θνησιμότητα από Αλτσχάιμερ με την πάροδο του χρόνου”.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ