"Μαγκιόρικα" ρολάκια κοτόπουλου από τον μεγάλο μας σεφ Έκτορα Μποτρίνι

Λαχταριστές γαστρονομικές προτάσεις από τον αγαπημένο μας σεφ που μας βάζουν για τα καλά στην κουζίνα!  

ΥΛΙΚΑ

8 φέτες κοτόπουλο κομμένες πολύ λεπτά

8 φέτες μπέικον

2 κολοκυθάκια κομμένα julien

1 πιπεριά κίτρινη κομμένη julien

2 καρότα κομμένα julien

1 κλωναράκι σέλινο λεπτοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα λεπτοκομμένα

120 γρ. gouda κομμένο julien

1 ποτήρι λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Ευχαριστούμε τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τα σοτάρουμε καλά για 3-4 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε ελαφρώς και τις φέτες μπέικον και κρατάμε στην άκρη. Αφήνουμε να κρυώσουν. Παίρνουμε το κοτόπουλο, βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, απλώνουμε επάνω σε κάθε ένα από μία φέτα μπέικον, τα λαχανικά και κλείνουμε ρολό με μία οδοντογλυφίδα.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το κλωνάρι δεντρολίβανο και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο καλά να ροδοκοκκινίσει από όλες τις μεριές και σβήνουμε στη συνέχεια με το κρασί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγο τυρί gouda.

WHO IS WHO

Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.

Γνωρίζει 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά). Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στον σεφ και πατέρα του EtruscoBotrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια βραβευμένα με 3 αστέρια της Michelin στο Μονακό και στη Γαλλία, για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».

Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση.Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του Martin Berasategui.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ