Χριστούγεννα στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς -Προβολές, μουσική και ένα νέο καφέ (πρόγραμμα)

Χρώματα, μελωδίες, μυρωδιές, παραμύθια, προβολές, στολίδια και πολλές πολλές ευχές περιμένουν να υποδεχτούν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς υποδέχεται τα Χριστούγεννα με δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Ιστορικό Αρχείο του στον Ταύρο.

Το ραντεβού ορίζεται για το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Μέσα στη χριστουγεννιάτικη νύχτα» (A Christmoose Story, 2013, 85 λ.) του Lourens Blok, (ώρα 17:30).

Στη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης με το έλκηθρο του Άι Βασίλη, ένας τεράστιος τάρανδος προσγειώνεται ανώμαλα στο σαλόνι ενός παιδιού, του οποίου η απουσία του πατέρα εκείνα τα Χριστούγεννα χάλαγε τη γιορτή. Η ζεστή καρδιά του τάρανδου θα ψυχαγωγήσει την οικογένεια, όσο όλοι περιμένουν να γιατρευτεί το πληγωμένο του πόδι και το ταξίδι του να συνεχιστεί, ώστε όλοι να λάβουν και φέτος το χριστουγεννιάτικό τους δώρο.

Μουσική παράσταση από το φωνητικό σύνολο 8tetto, Τι Τρέχει με την Όπερα; (ώρα 19:30).

Ποιος είναι ο ρόλος του μαέστρου στην όπερα; Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο πρωταγωνιστής; Τι είναι το λιμπρέτο; Ένα κουαρτέτο κλασικών τραγουδιστών και ένας πιανίστας αναλαμβάνουν να φέρουν τα παιδιά, ηλικίας 5 έως 12 ετών, και τις οικογένειές τους σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της όπερας, μέσα από μια χιουμοριστική διαδραστική παράσταση, γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την όπερα. 

Στην παράσταση ερμηνεύονται ζωντανά άριες των Mozart, Rossini, Bizet, Verdi και άλλων γνωστών συνθετών.


Σύλληψη-συγγραφή θεατρικού: Σοφία Μάλαμα - Νίκος Ζιάζιαρης - Ηλίας Καπάνταης, σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη, επιμέλεια κίνησης: Αλέξανδρος Κειβανάη, μουσική προετοιμασία: Αλέξανδρος Φαρής

Πρωταγωνιστούν: Πένυ Δεληγιάννη (Σοπράνο), Σοφία Μάλαμα (Άλτο), Στρατής Steel (Τενόρος), Βασίλης Ασημακόπουλος (Μπάσος), Αλέξανδρος Φαρής (Μαέστρος)

Εγκαίνια του café ΑΡΧΕΙΟΝ, στο συγκρότημα του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ (ώρα 21:00).

Ένας νέος χώρος συνάντησης, εξοπλισμένος με πωλητήριο εκδόσεων και αναμνηστικών του ΠΙΟΠ, παιδικό τμήμα, επιμελημένους εξωτερικούς χώρους αλλά και μια βιβλιοθήκη της Ελλάδας του 20ού αιώνα στη διάθεση των καλεσμένων του συμπληρώνει τις υποδομές του Ιστορικού Αρχείου με μια αισθητική ανάλογη του βιομηχανικού χαρακτήρα του συγκροτήματος. Ποικίλες πολιτιστικές δράσεις μπορούν να φιλοξενηθούν στον χώρο που λειτουργεί έως αργά το βράδυ, διεκδικώντας μια θέση στον χάρτη της πόλης.

Δείτε όλο το πρόγραμμα σε όλα τα μουσεία του ιδρύματος ΕΔΩ

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Για την εγγραφή των συμμετεχόντων στην προβολή και την παράσταση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος. Τηλ: 210 3418051 | www.piop.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ