Αυτή η όμορφη 41χρονη μητέρα 3 παιδιών είναι η νέα Πρωθυπουργός της Ισλανδίας (ΦΩΤΟ)

Η Κάτριν Γιακομπσντότιρ είναι η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ισλανδία

Η 41χρονη περιβαλοντολόγος , ηγέτης  του κόμματος Αριστερής-Πράσινης Κίνησης ,Κάτριν Γιακομπσντότιρ είναι η νέα πρωθυπουργός της Ισλανδίας. Έγινε πρωθυπουργός όταν στην Ισλανδία ανέλαβε τη διακυβέρνυση του κράτους κυβέρνηση συνασπισμού. Είναι μητέρα 3 παιδιών και ιδαιτέρως δραστήρια. Η Γιακομπσντότιρ , είναι η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην χώρα της. Η πρώτη ήταν η Jóhanna Sigurðardótti που διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από το 2009 έως το 2012.

Η νέα πρωθυπουργός της Ισλανδίας είναι μία από τις δημοφιλέστερες πολιτικούς στην Ισλανδία, πρώην υπουργός Παιδείας και αναγνωρισμένη περιβαλλοντολόγος. Μία από τις πρώτες δεσμεύσεις της ήταν να επιτευχθεί ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2040.

Jakobsdóttir is 41 years old and the second woman to ...

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού καλύπτει ολόκληρο το πολιτικό φάσμα στην Ισλανδία, από δεξιά προς τα αριστερά και αποτελείται από το Αριστερό Πράσινο Κίνημα, το Κόμμα Ανεξαρτησίας και το Προοδευτικό Κόμμα.

Leader of the Independence Party Bjarni Benediktsson, leader of the ...

 

Ως η τέταρτη πρωθυπουργός της Ισλανδίας μέσα σε μόλις δύο χρόνια, η Γιακομπσντότιρ θα αναλάβει καθήκοντα σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τη δημόσια δυσπιστία για την πολιτική, με την ελπίδα να οδηγήσει τη χώρα βαθμιαία προς μια θετική αλλαγή.

Katrín Jakobsdóttir last night at the Left Green Movement party ...

«Είναι η ηγέτης του κόμματος που μπορεί να ενώσει καλύτερα τους ψηφοφόρους από αριστερά και δεξιά», δήλωσε η Εύα Ονουντότιρ, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας, στους New York Times. «Επειδή αυτός ο συνασπισμός περιλαμβάνει κόμματα από την αριστερά και τη δεξιά, το έργο του θα αφορά περισσότερο τη διαχείριση του συστήματος αντί να κάνει επαναστατικές αλλαγές», πρόσθεσε.

Katrín Jakobsdóttir and Gunnar Sigvaldason with one of their sons. ...

Η  Γιακομπσντότιρ  που γεννήθηκε  το 1976, ασχολείται εδώ και χρόνια με την πολιτική.  Όπως αναφέρει το hicelandmonitor.mbl.is Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αριστερού Πράσινου Κινήματος   το 2003. Ήταν Υπουργός Παιδείας, Επιστήμης και Πολιτισμού της Ισλανδίας από το 2009 έως το 2013 και υπηρέτησε ως Υπουργός Σκανδιναβικής Συνεργασίας κατά την ίδια περίοδο.

Katrín Jakobsdóttir at a party meeting.

Είναι παντρεμένη με τον Gunnar Örn Sigvaldason και έχει μαζί του τρεις γιους. Είναι η μικρότερη αδερφή των δίδυμων αδερφών Ármann Jakobsson και Sverrir Jakobsson, οι οποίοι είναι και οι δύο καθηγητές στις ανθρωπιστικές επιστήμες του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας.

Η Γιακομπσντότιρ αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο το 1999 και το 2004 πήρε το μεταπτυχιακό της στην Ισλανδική φιλολογία. Θεωρείται μια από τις πιο αξιαγάπητες πολιτικούς στην Ισλανδία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ