Ο δικηγόρος χαρακτηρίζει «εθνικό καθήκον» τον βιασμό γυναικών που φορούν προκλητικά τζιν (BINTEO)

Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή

Οι προκλητικές δηλώσεις του Αιγύπτιου δικηγόρου, του στοίχισαν τη στέρηση της ελευθερίας του για τρία χρόνια. Ο δικηγόρος Nabih al-Wahsh που κάλεσε τους άντρες της Αιγύπτου να βιάζουν όσες γυναίκες βρίσκουν να κυκλοφορούν με σκισμένα τζιν. Αποκάλεσε δε, "εθνικό καθήκον" των ανδρών τον βιασμό.

Οι δηλώσεις του από τη συχνότητα της ζωντανής τηλεόρασης, προκάλεσαν θύελα αντιδράσεων τόσο από γυναικείες οργανώσεις όσο και από πολίτες. Η λαϊκή κατακραυγή επηρέασε τον εισαγγελέα που τον καταδίκασε ερήμην του σε τρία χρόνια φυλακή. Στον  συντηρητικό δικηγόρο επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 20.000 αιγυπτιακών λιρών, όπως αναφέρει ο independet.

Οι προκλητικές του δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης ενός σχεδίου για την πορνεία. 

Ο Nabih al-Wahsh δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι μια γυναίκα που φορά προκλητικά και σκισμένα τζιν της αξίζει να γίνει αντικείμενο σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης. "Είσαι χαρούμενος όταν βλέπεις ένα κορίτσι στο δρόμο να περπατά με τα οπίσθια του ακάλυπτα"; είπε. Και πρόσθεσε: "Λέω ότι όταν ένα κορίτσι κυκλοφορεί έτσι, είναι ένα πατριωτικό καθήκον για έναν άνδρα να το παρενοχλήσει σεξουαλικά και είναι εθνικό καθήκον να το βιάσει".

Ο εισαγγελέας κατέληξε πως οι δηλώσεις του «προωθούν τη σεξουαλική κακοποίηση», καθώς δεν χωρούσε περιθώριο αμφιβολίας στο τι ακριβώς εννοούσε. Ο δικηγόρος μπορεί να κάνει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση,

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ