Μια νύχτα μαγική: Αποθεώθηκαν στο κατάμεστο Παλλάς η Μαίρη Λίντα η Τατιάνα Παπαγεωργίου και η συμφωνική ορχήστρα και τα μπαλέτα του Κιέβου στη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη (ΦΩΤΟ)

Χορηγός της μεγάλης βραδιάς το Ίδρυμα Μπούμπουρα- Παρών στην βραδιά ο πρόεδρος του ιδρύματος Παντελής Μπούμπουρας

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο κατάμεστο Παλλάς παρακολούθησαν με συγκίνηση τη μεγαλειώδη που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η θρυλική Συμφωνική Ορχήστρα και τα Μπαλέτα της Όπερας του Κιέβου, συνέπραξαν με την μοναδική Μαίρη Λίντα και με σολίστ στο πιάνο την Τατιάνα Παπαγεωργίου, η οποία είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση της ιδιαίτερης αυτής βραδιάς.

Η Μαίρη Λίντα κατά τη διάρκεια της συναυλίας

Η Μαίρη Λίντα, μπριόζα και αισθαντική, ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια της βραδιάς ερμηνεύοντας τον κύκλο «Αρχιπέλαγος» τραγούδια από την «Πολιτεία» και τον «Επιτάφιο».

Η πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου με τους σολίστ στο μπουζούκι Θανάση Βασιλά και Γιάννη Ματσούκα και τον διευθυντή της Παιδικής και Μεικτής Χορωδίας του ωδείου Kodaly Μιχάλη Πατσέα.

Η Τατιάνα Παπαγεωργίου ερμήνευσε καταλυτικά στο πιάνο με το χαμένο «Κρητικό Κοντσέρτο» του συνθέτη, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα και τα Μπαλέτα της Όπερας του Κιέβου, υπό τη διεύθυνση του Ολεκσί Μπακλάν, προσέφεραν μια μοναδική προσέγγιση του έργου «Ζορμπάς», με το μεγάλο διεθνώς ανερχόμενο αστέρι του χορού Νεντάκ Ντενίς να κλέβει την παράσταση.

Σκηνές από το μπαλέτο «Ζορμπάς» με τους χορευτές των Μπαλέτων της Εθνικής Όπερας του Κιέβου

Η συναυλία ξεκίνησε συμβολικά με την 100μελή Παιδική και Μεικτή Χορωδία του Ωδείου Kodaly που, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Πατσέα. Την σπουδαία ερμηνεύτρια Μαίρη Λίντα συνόδευσαν στο μπουζούκι οι σολίστες Θανάσης Βασιλάς και Γιάννης Ματσούκας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συνεχάρη στα παρασκήνια τη Μαίρη Λίντα και την Τατιάνα Παπαγεωργίου. Εκεί και η Άννα Μπιθικώτση και η τραγουδίστρια Μαρία Σουλτάτου (δεξιά)

Μια υπέροχη βραδιά που έγινε γεγονός με την χορηγία του «Ιδρύματος Μπούμπουρα». Η συναυλία, λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, στον όποιο θα δοθούν τα έσοδα.

Ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Μπούμπουρα» Σπύρος Μπούμπουρας, ο Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μπούμπουρα» Παντελής Μπούμπουρας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μπούμπουρα» Παντελής Μπούμπουρας

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Πατέρας-Συμεών Βολιώτης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, ο κ. Παναγιώτης Φασούλας, ο χορηγός της βραδιάς κ. Παντελής Μπούμπουρας με τη σύζυγο του, ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Σπύρος Μπούμπουρας, ο κ. Χαράλαμπος Κουνέλης, η κ. Άννα Μπιθικώτση, η κ. Μάγδα Τσέγκου χειροκρότησαν με θέρμη τους συντελεστές αυτής της μοναδικής βραδιάς.

Ο Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Μπούμπουρα» Σπύρος Μπούμπουρας, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Μάσα Φασούλα και ο Παναγιώτης Φασούλας

Ο Αντιπρόεδρος και ο Πρόεδρος «Ιδρύματος Μπούμπουρα», Σπύρος και Παντελής Μπούμπουρας

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο madeinGreecenews

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ