Στοιχεία σοκ: Πάνω από το 50% των παιδιών που είναι παχύσαρκα θα παραμείνουν έτσι μέχρι τα 35 τους!

Τα αποτελέσματα ιατρικής έρευνας δείχνουν ότι το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας έχει συνέπειες και στην ενήλικη ζωή

Στοιχεία που σοκάρουν για την παιδική παχυσαρκία έφερε στο φως ιατρική έρευνα που δημοσιεύθηκε  στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine, . Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας πάνω από το 50% των παιδιών και εφήβων που είναι παχύσαρκα θα παραμείνουν έτσι μέχρι τα 35 τους.

Όπως αναφέρει η έρευνα, τα περιτά κιλά στην παιδική ηλικία συνδέονται άμεσα με την παχυσαρκία στην ενήλικη ζωή.  Η έρευνα αποκαλύπτει ότι ενώ τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν τα παιδιά με παραπανίσια κιλά, ακόμη και όσοι φθάνουν στην ηλικία των 20 με το κατάλληλο βάρος αντιμετωπίζουν κίνδυνο στο σύγχρονο κόσμο, όπου σύντομα η παχυσαρκία κινδυνεύει να θεωρείται φυσιολογική.

«Αυτή η έρευνα είναι η πρώτη που καταλήγει σε σαφείς προβλέψεις για την σημερινή γενιά παιδιών» και τα νέα δεν είναι ευχάριστα, λέει ο επικεφαλής της Ζάκαρι Γουόρντ, ένας ερευνητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ. Τα ευρήματα, είπε ο ίδιος, υποδηλώνουν την ανάγκη για ενίσχυση των προσπαθειών για πρόληψη της παχυσαρκίας από την βρεφική ηλικία μέχρι την εφηβική.

Το ποσοστό της παχυσαρκίας σήμερα, το οποίο μόλις αναθεωρήθηκε από Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, βρίσκεται σε επίπεδο ρεκόρ 39,8%. Στην κατηγορία των παιδιών και εφήβων ανέρχεται σε 18,5%. Η παχυσαρκία στους ενήλικες συνδέεται με προβλήματα υγείας, περιλαμβανομένου του διαβήτη, της καρδιοπάθειας και του καρκίνου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ