Λαχταριστά και - κυρίως - εύκολα μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά με προσούτο! Ο Βαγγέλης Δρίσκας μάς κακομαθαίνει κορίτσια

Λαχταριστές γαστρονομικές προτάσεις από τον αγαπημένο μας σεφ που μας βάζουν για τα καλά στην κουζίνα!
 

ΥΛΙΚΑ

Μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε λεπτές φέτες - 600 γρ.
Προσούτο - 12 φέτες
Ψωμί - 4 φέτες τριμμένες
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 4 κουτ. σούπας
Μαϊντανός ψιλοκομμένος - ½ ματσάκι
Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών - 2 κουτ. γλυκού
Λευκό κρασί - 125 ml
Ζωμός κρέατος - 125 ml
Ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
Ανθός αλατιού σε νιφάδες
Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης
Πουρές πατάτας για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε το κρέας σε λεπτές φέτες και αλατίστε τες.

Ανακατέψτε τα ψίχουλα του ψωμιού, τον μαϊντανό και τον πολτό σκόρδου.

Βάλτε σε κάθε φέτα κρέατος από μία φέτα προσούτο και και μοιράστε το μείγμα με το τριμμένο ψωμί.

Τυλίξτε τις φέτες ρολό και στερεώστε τις άκρες με οδοντογλυφίδα.

Περάστε τα ρολάκια από το αλεύρι.

Σοτάρετε τα ρολά σε λίγο ελαιόλαδο προσεκτικά για να μην ανοίξουν και σβήστε τ με το λευκό κρασί.

Ρίξτε τον ζωμό, και μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

Σερβίρετε με πουρέ πατάτας.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ