Ο... βραδινός καφές σαφέστατα και επηρεάζει τον ύπνο μας! Ιδού πότε πρέπει να πιούμε τον τελευταίο καφέ της ημέρας

Θέλετε να κοιμηθείτε ήρεμοι σαν... πουλάκια; Ακολουθείστε τις συμβουλές

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι πίνουν αρκετούς καφέδες την ημέρα, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις τους.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που όταν επιστρέφουν σπίτι δεν μπορούν να κοιμηθούν. Σύμφωνα με έρευνα η καφείνη συνεχίζει να κυλάει στο αίμα αρκετές ώρες μετά την τελευταία κούπα καφέ. Ο ειδικός σε θέματα ύπνου, Dr Andrew Rochford, υποστηρίζει ότι ο,τι βάζουμε στο σώμα σας, από ροφήματα μέχρι τροφές, επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου.

Όπως λέει: «Μπορείτε να πίνετε καφέ (ή καφέδες) αρκεί ο τελευταίος να είναι στις 2 το μεσημέρι». Αν και ακούγεται αυστηρό αν έχετε προβλήματα αϋπνίας αξίζει να το δοκιμάσετε.

Βέβαια, αν η καφεϊνη δεν σας επηρεάζει στον ύπνο τότε προσαρμόζεστε ανάλογα με τις συνήθειες και τις συνθήκες καθημερινότητας σας. «Ο καθένας έχει το πρόγραμμά του φυσικά, αλλά ένας γενικός κανόνας είναι ότι δεν πρέπει να πίνουμε άλλο καφέ μετά το μεσημεριανό».

Παρόλα αυτά, επειδή στην Ελλάδα πολλοί τρώμε μεσημεριανό ακόμα και στις 5 το απόγευμα, αν θέλετε να ενδώσετε στην αγαπημένη σας συνήθεια, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας ντεκαφεινέ καφέ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ