Ποιος είπε ότι ο χαλβάς Φαρσάλων είναι δύσκολη υπόθεση; Είναι μα... ο Άκης την κάνει να μοιάζει ευκολάκι!

Εύκολες, γρήγορες και φυσικά πεντανόστμες προτάσεις από τον αγαπημένο μας σεφ! Στην κουζίνα ολοταχώς!

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. σπορέλαιο
240 γρ. κορνφλάουερ
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 λίτρο νερό
200 γρ. ζάχαρη, για την καραμέλα
150 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
2 κ.σ. ζάχαρη, για πασπάλισμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη για την καραμέλα και την ζάχαρη για το πασπάλισμα.
Βάζουμε το 1/5 της ζάχαρης για την καραμέλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να καραμελώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να χρυσαφίσει.

Προσθέτουμε το άλλο 1/5 της ζάχαρης και συνεχίζουμε όπως παραπάνω. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή για τα υπόλοιπα 3/5. Όταν προσθέσουμε την τελευταία ποσότητα ζάχαρης, και καραμελώσει κι αυτή ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά. Η καραμέλα θα κρυώσει και θα πήξει αμέσως και θα νομίζετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος αλλά δεν είναι έτσι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Σιγά σιγά η καραμέλα λιώνει και αρχίζει να ενσωματώνεται στο μείγμα. Θα πρέπει να προσέξουμε γιατί το μείγμα αρχίζει και βγάζει τα λάδια του. Και αυτό όμως είναι οκ γιατί στη συνέχεια τα απορροφά και πάλι.

Ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα λάδια. Καθώς κρυώνει απορροφώνται πιο εύκολα. Στο τέλος ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε και αυτά.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20x28 εκ. και πασπαλίζουμε με την επιπλέον ζάχαρη. Ψήνουμε στο γκριλ, στη σχάρα ψηλά, μέχρι να καραμελώσει (5-10 λεπτά). Διαφορετικά με ένα φλόγιστρο χειρός καίμε τη ζάχαρη να καραμελώσει.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ