H Cate Blanchett όπως δεν την έχετε δει πoτέ ! Πραγματικά όμως και όχι σταρ άλλα ...χαμίνι (ΦΩTO)

Τα 13 πρόσωπα της Κέιτ Μπλάνσετ σε μία ταινία που εξερευνά αντισυμβατικά τα καλλιτεχνικά κινήματα του 20ου αιώνα.

Η Κέιτ Μπλάνσετ, μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης και του θεάτρου, και ο Γιούλιαν Ρόζενφελντ, ένας από τους κυριότερους σύγχρονους δημιουργούς με παρουσία στο Museum of Modern Art (MoMA) της Νέας Υόρκης και τη Saatchi Gallery του Λονδίνου, συμπράττουν σε έναν κινηματογραφικό διάλογο που εμπνέεται από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα.

Το πρόσωπο της διάσημης ηθοποιού γίνεται ο "ιδανικός καμβάς" πάνω στον οποίο ο Ρόζενφελντ θα "ζωγραφίσει" 13 χαρακτήρες!  Όταν η Κέιτ συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει  στο "Μανιφέστο" του Γερμανού καλλιτέχνη  δεν είχε ιδέα πόσους  ρόλους ανέλαβε. 

 "Αρχικά, σκέφτηκα ότι θα έπαιζα περίπου τέσσερις χαρακτήρες. Ο Γιούλιαν σκέφτηκε ότι θα έπαιζα περίπου 24. Οι δυο μας συμφώνησαμε να συναντηθούμε κάπου μεταξύ τους - αλλά έχω μια φριχτή μνήμη και όταν έφτασα στο Βερολίνο για να ξεκινήσω τα γυρίσματα, ήμουν σίγουρη ότι ήταν 9 ενώ ήταν 13 " λέει, στη Vogue, σκαρφαλωμένη σε έναν καναπέ  Rosefeldt σε μια σουίτα στο ξενοδοχείο Haymarket κοντά στην πλατεία Trafalgar.

 Όχι δεν είναι η έλλειψη χρόνου ή προετοιμασίας που φοβίζει την Οσκαρική ηθοποιό. "Η αλήθεια του ηθοποιού βρίσκεται στο ότι μπορεί να κάνει όλη τη δουλειά του κόσμου για ένα ρόλο. Αλλά η σχέση μου με την υποκριτική, μοιάζει με τσίρκο. Πρέπει να πηδήσω στα χέρια κάποιου  (σ.σ σαν ακροβάτης) και  πρέπει να με πιάσουν τη σωστή στιγμή. Διαφορετικά, δεν υπάρχει σκηνή., λέει η Μπλάνσετ.

Η ηθοποιός συνάντησε τον Ρόζενφελντ το 2010  και συμφώνησαν να δουλέψουν μαζί σε ένα project εκείνη τη στιγμή, αλλά ήταν το 2014 που ο δημιουργός βρήκε το σωστό concept

Η Μπλάνσετ ενσαρκώνει 13 διαφορετικούς ρόλους, μεταξύ των οποίων μίας χορογράφου, μιας δασκάλας δημοτικού σχολείου, μιας εργάτριας σε εργοστάσιο και μιας άστεγης μέσα από τους οποίους ζωντανεύουν οι αρχές των σημαντικότερων καλλιτεχνικών κινημάτων του 20ού αιώνα.

,Η ηθοποιός βάζει το ένα προσωπείο μετά το άλλο ερμηνεύοντας μονόλογους στο φακό του Ρόζενφελντ.

Τα κείμενα είναι γραμμένα από δημιουργούς. Από αρχιτέκτονες, χορευτές και σκηνοθέτες και άλλους επαγγελματίες που γέμισαν τον κόσμο με ιδέες είτε ήταν φουτουριστές, είτε ντανταϊστές, είτε οτιδήποτε άλλο εκείνοι θέλησαν να υπηρετήσουν μένοντας πιστοί στο μανιφέστο τους. Το έργο θέλει να εξερευνήσει το ρόλο του καλλιτέχνη στον κοινωνικό ιστό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ