Ποιος θα είναι ο τίτλος που θα έχει η Μέγκαν Μαρκλ μετά το γάμο με τον πρίγκιπα Χάρι; Θα γίνει "Η πριγκίπισσα Μέγκαν";

Θα γίνει πριγκίπισσα ή δούκισσα η 36χρονη ηθοποιός

Ο πρίγκιπας Χάρι και η ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ, έδωσαν επίσημα.... ραντεβού στα σκαλιά της εκκλησίας την άνοιξη που έρχεται. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο αρραβώνας τους από το παλάτι, τα ερωτήματα στα οποία προσπαθούν να απαντήσουν τα δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ, είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι ο τίτλος που θα πάρει η πανέμορφη σύντροφος του πρίγκηπα μετά το γάμο.

Θα γίνει πριγκίπισσα ή δούκισσα; Η αλήθεια είναι ότι η ηθοποιός δεν θα έχει ποτέ τη χαρά να την αποκαλούν «πριγκίπισσα Μέγκαν». Θα αποκαλείται μεν πριγκίπισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω του συζύγου της και πάντα σε αναφορά με αυτόν. Ποτέ όμως πριγκίπισσα Μέγκαν, όπως αποκαλείται από κούνια πχ η πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Meghan Markle | ELLE UK

Ο τίτλος πριγκίπισσα δίνεται μόνο σε κορίτσια που γεννιούνται στη βασιλική οικογένεια. Και αυτό γιατί τον τίτλο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας τον αποκτούν τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας, όσοι γεννιούνται στη βασιλική οικογένεια. Ούτε και τα παιδιά της όμως θα είναι πριγκιπόπουλα. Τον τίτλο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας τον αποκτούν τα παιδιά του βασιλιά και της βασίλισσας, τα παιδιά των γιων του βασιλιά και της βασίλισσας και τα παιδιά του μεγαλύτερου γιου του πρίγκιπα της Ουαλίας.  

«Αλλά η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν πριγκίπισσα, σωστά;»

Λοιπόν, προφανώς, όχι. , Παρόλο που η Νταϊάνα η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν κοινώς αναφερόμενη ως «Princess Diana», ποτέ δεν κατείχε ουσιαστικά αυτόν τον τίτλο.

Ομοίως, εάν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ μία μέρα γίνει Βασιλιάς, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ θα υιοθετήσει τον τίτλο «Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας», αλλά ο τίτλος της Πριγκίπισσας δεν θα την καθιστούσε πριγκίπισσα.

Prince William and Kate Middleton marry | ELLE UK

Η Κέιτ Μίντλετον τον Απρίλιο του 2011 περπάτησε στο Westminster Abbey ως δούκισσα του Κέιμπριτζ. Οπως λοιπόν η Κέιτ δεν έγινε πριγκίπισσα έτσι δεν θα γίνει και η Μέγκαν.  Δεν θα αποκαλείται πριγκίπισσα Μαρκλ, ή πριγκίπισσα Μέγκαν. 

Το πιθανότερο είναι ότι στο ζευγάρι θα δοθεί ο τίτλος του δούκα και της δούκισσας, πιθανότερα του Σάσεξ, τίτλος ο οποίος δεν έχει δοθεί από το 1843. Αρα όπως αναφέρει το Elle θα αποκαλείται δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ.

Prince Harry | ELLE UK

Βέβαια η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα αποκτά σειρά στη διαδοχή του χρόνου. Ο πρίγκιπας Χάρι είναι πέμπτος στη διαδοχή, μόλις γεννηθεί το τρίτο παιδί του Γουίλιαμ και της Κέιτ θα γίνει έκτος και ό,τι και να γίνει η μέλλουσα σύζυγός του δεν θα αποκτήσει τίτλο σειράς διαδοχής.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ