ΑΠΟΚΛ.: Κίνα: Προξενιά κάθε Κυριακή στα πάρκα - Οι γονείς παζαρεύουν τα παιδιά τους με υποψήφιους γαμπρούς και νύφες! (ΦΩΤΟ)

Προξενιά με "huku".... ή αλλιώς καλό βιογραφικό

Ο γάμος είναι σοβαρή υπόθεση και οι Κινέζοι φαίνεται ότι δεν θέλουν να τον αφήνουν στην τύχη ή στο έλεος...του φτερωτού θεού έρωτα. Η αποκατάσταση των παιδιών τους είναι για τους κάτοικους του Πεκίνου ολόκληρη επιχείρηση βασισμένη κατά πολύ στις οικονομικές δυνατότητες του υποψήφιου γαμπρού ή νύφης. Έτσι αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση, και να γίνουν οι ίδιοι προξενητές για τα παιδιά τους.

Βρήκαν λοιπόν έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο να εξασφαλίσουν τον  τέλειο σύντροφο για τα παιδιά τους. Ο αγώνας για την εύρεση του ιδανικού συζύγου διεξάγεται κάθε Σαββατοκύριακο στο πάρκο Τζόνγκσαν κοντά στην αρχαία πόλη. Τα προξενιά γίνονται ως εξής:  Οι γονείς γράφουν σε φύλλα χαρτιού ένα πλήρες βιογραφικό του παιδιού που αναφέρει λεπτομερώς  τα περιουσιακά του στοιχεία, την ακαδημαϊκή του μόρφωση, τον τόπο γέννησης και κατοικίας καθώς και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του. (αυτοκίνητο κ.τ.λ.).

Το  "hukou "όπως ονομάζεται αναφέρει επίσης το επάγγελμα που κάνει ο υποψήφιος γαμπρός ή νύφη. Ένας κορυφαίος υποψήφιος σύζυγος είναι ένας άνδρας που το "Huku" αναφέρει ότι διαθέτει  ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, έχει γεννηθεί στο Πεκίνο, διαθέτει ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας,  έχει ανώτερη έως ανώτατη μόρφωση, (τα διδακτορικά εκτιμούνται ιδιαιτέρως),υψηλή  επαγγελματική θέση, και ένα μηνιαίο μισθό τουλάχιστον 50.000 γιεν ( 7.370 δολάρια). Στην αγορά του πάρκου  Τζόνγκσαν ένας τέτοιος άνθρωπος αξίζει οπουδήποτε μεταξύ 5,61 εκατομμυρίων γιεν και 13,29 εκατομμυρίων γιεν, σύμφωνα με σχετική έκθεση που έγινε πρόσφατα στο Πεκίνο.

Αντίστοιχα η τέλεια νύφη θα πρέπει να διαθέτει διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, ή έστω στην βόρεια πανεπιστημιακή συνοικία να έχει έναν μισθό της τάξεως των 20.000 γιεν και τουλάχιστον ένα πτυχίο. Απαραίτη προϋπόθεση είναι επίσης να έχει γεννηθεί στο Πεκίνο.

Επίσης θα πρέπει να είναι ελκυστική και να διαθέτει αυτοκίνητο μεσσαίου κυβισμού τουλάχιστον.Η έκθεση αναφέρει ότι η αξία μιας γυναίκας με επιτυχημένη καριέρα, σπίτι στο Πεκίνο, αυτοκίνητο και μηνιαίο μισθό 50.000 γιεν κυμαίνεται  μεταξύ 830.000 γιεν και 3.8 εκατομμυρίων γιεν.

Όσοι δεν είναι κάτοικοι του Πεκίνου και δεν διαθέτουν τα παραπάνω προσόντα καλό είναι να μην συμπληρώνουν "αίτηση" (δηλαδή "huku") , γιατί δεν έχουν πολλές ελπίδες να βρουν σύζυγο. Οι γονείς θεωρούν ότι κάποιος που δεν κατοικεί στο Πεκίνο, δεν είναι καλή περίπτωση, διότι έχει διαφορετικές συνήθειες και διαφορετικό τρόπο ζωής.

Παρόλα αυτά κάποιοι "ξένοι" εξακολουθούν να αναζητούν την τύχη τους στην αγορά γάμου του Πεκίνου ελπίζοντας ότι θα πετύχουν σύζυγο με καλό "huku".

Και το "καλό παιδί" δεν έχει σημασία; - Τι ζώδιο είσαι;

Γονείς που ερωτήθηκαν αν η προσωπικότητα του μέλλοντα συντρόφου του παιδιού τους παίζει κάποιο ρόλο για να τον επιλέξουν απάντησαν ότι καλό θα ήταν να συνδυάζει και τα δύο, δηλαδή τα παραπάνω περουσιακά στοιχεία με έναν καλό χαρακτήρα.

Εντυπωσιακό είναι ότι εκτός από όσα αναφέραμε, σημαντικό ρόλο για να επιλεγεί κάποιος, παίζει και το ζώδιο του. Υπάρχουν γαμπροί και νύφες που απορρίπτονται εάν επί παραδείγματι, γεννήθηκαν το έτος του κόκκορα, διότι σύμφωνα με το κινέζικο ζωδιακό δεν διαθέτει καλά χαρακτηριστικά! Όσοι και όσες ασχολούνται με ιατρικά επαγγέλματα δεν είναι καλές περιπτώσεις για τους προξενητές. Διότι για κά΄ποιους γονείς, ένας γιατρός μπορεί να κερδίζει πολλά αλλά είναι πολύ απασχολημένος και δεν έχει χρόνο να ασχολείται με την οικογένεια του. Τέλος να σημειώσουμε ότι στα προξενιά του πάρκου Τζόνγκσαν συναντά κανείς υποψήφιους γαμπρούς και νύφες, με διδακτορικά οι οποίοι φυσικά ψάχνουν σύντροφο αναλόγων προσόντων γιατί κατά την αντίληψη των προξενητών, δύο άνθρωποι με διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Τώρα αν τα παραπάνω σας φαίνονται πρωτόγνωρα ή εξωφρενικά...... θυμηθείτε την "Θεία από το Σικάγο" η οποία στόχευε με τη στάμνα τους "καλούς γαμπρούς" και στη συνέχεια έπαιρνε το πλήρες βιογραφικό τους....

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ