Vintage Story: Η δραματική ιστορία της Νάταλι Γουντ, της ωραιότερης καστανής - Ακόμη δεν ξέρουμε αν ο άνδρας της τη δολοφόνησε!

Σαν σήμερα, στις 29 Νοεμβρίου 1981.

Στις 01.30 τα ξημερώματα, της 29ης Νοεμβρίου 1981, ο ηθοποιός Robert Wagner και ο καπετάνιος του ιδιωτικού γιοτ «Splendour», Dennis Davern, ανακάλυψαν πως η σύζυγος του πρώτου είχε χαθεί και κάλεσαν την ακτοφυλακή.

Έξι ώρες αργότερα, το πτώμα της Natalie Wood, βρισκόταν περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το γιοτ και 150 μέτρα από τον κολπίσκο Blue Cavern Point, στο νησί Santa Catalina, στην Καλιφόρνια.

Φορούσε βαμβακερό νυχτικό, μπλε μάλλινες κάλτσες, χρυσή αλυσιδίτσα στη μέση και ένα μακρύ, κόκκινο μπουφάν.

Λίγα μέτρα νοτιότερα, η φουσκωτή βάρκα «Prince Valiant», που ανήκε στην  «Splendour», βρισκόταν κοντά στα βράχια με τον διακόπτη στο off, τις ταχύτητες στο νεκρό και με τα κουπιά δεμένα. Κατά τα φαινόμενα, δεν είχε χρησιμοποιηθεί.  

Το επόμενο πρωί, τα ρεπορτάζ μπέρδευαν θρήνους και αφιερώματα, με οργή και ερωτηματικά: πώς πνίγεται μια σταρ του Χόλιγουντ, λίγα μέτρα μακριά από το σκάφος της, μια νύχτα με απανεμιά; Πώς, κανείς από τους επιβάτες του «Splendour» –ο άντρας της, ο τελευταίος συμπρωταγωνιστής της, ο καπετάνιος του γιοτ– δεν είδαν, δεν κατάλαβαν, δεν άκουσαν τις κραυγές της για βοήθεια;

Οι υποψίες, πως «κάτι» -κάτι μυστήριο, παράξενο, εγκληματικό- είχε συμβεί πάνω στο «Splendour», σέρνονταν από στόμα σε στόμα, σε αστυνομικούς, φακέλους, στα «ψιλά» των εφημερίδων. Και είχαν ένα όνομα: Robert Wagner.

Η αυτοψία, ωστόσο, θα ήταν σαφής: H Νatalie Wood είχε πεθάνει από πνιγμό. Το σώμα της δεν έφερε σημάδια πάλης, εκτός από κάποιες εκδορές στα χέρια και στα πόδια και ένα κυκλικό σημάδι στο αριστερό μάγουλο ακριβώς σαν κι αυτό που μπορεί να προκληθεί από χτύπημα, κατά την πτώση στο νερό.

Η τοξικολογική εξέταση έδειξε ότι τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα της ήταν τουλάχιστον 14%. Το συμπέρασμα ήταν πως η «Νatalie» ήταν μεθυσμένη και είχε πνιγεί στην προσπάθειά της να επιβιβαστεί στη βάρκα του «Splendour».

Σημάδια από γρατσουνιές και «νυχιές» στην επιφάνεια της βάρκας πρόδιδαν ότι προσπάθησε να κρατηθεί από το σκαρί αλλά το μπουφάν που φορούσε -βαρύ και ποτισμένο με νερό- την τράβηξε στον βυθό. Ο Wagner κλήθηκε, ανακρίθηκε από τις Aρχές.

Οι απαντήσεις που έδωσε θεωρήθηκαν επαρκείς.  H υπόθεση, έκλεισε… Έκλεισε;  

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Επί τρεις δεκαετίες, ο «φάκελος Natalie Wood» έδωσε υλικό σε αμέτρητα crime stories - σχεδόν όλες οι πλευρές της υπόθεσης, ερευνήθηκαν εξονυχιστικά. Και σταδιακά, πολύ αργά, καινούρια στοιχεία άρχισαν να βγαίνουν στο φως.

Το βιβλίο «Goodbye Natalie, Goodbye Splendour» της Μarti Roulli, που κυκλοφόρησε το 2010, περιείχε μια αυθεντική μαρτυρία του Dennis Davern, του καπετάνιου του «Splendour», ο οποίος περιέγραψε ομηρικούς καβγάδες ανάμεσα στους επιβάτες του σκάφους, λίγες ώρες πριν από τον πνιγμό της Wood.

O  Davern παραδεχόταν ότι είχε πει ψέματα στις Αρχές το 1981 και παρότρυνε την αστυνομία να εξετάσει εκ νέου την υπόθεση.

Την ίδια περίπου περίοδο, βγήκαν στη δημοσιότητα ηχογραφήσεις της αδελφής της Natalie Wood, Lana, στις οποίες ακουγόταν να συζητά για τις συνθήκες του πνιγμού τής σταρ με τη Suzanne Finstad, με τη συγγραφέα του βιβλίου «Natasha: Τhe Biography of Natalie Wood».

Στις κασέτες, η Lana παραδεχόταν πως, 10 χρόνια μετά το θάνατο της Νatalie, είχε δεχτεί, ξαφνικά, ένα τηλεφώνημα από τον Davern. Ήταν νύχτα, ο καπετάνιος ακουγόταν μεθυσμένος.

Βρήκε όμως τις λέξεις που χωρούσαν ένα τρομερό μυστικό: ο Wagner, της είπε, είχε σπρώξει κατά λάθος τη Νatalie και μετά, όταν η γυναίκα του γλίστρησε και έπεσε στο νερό, την άφησε να πνιγεί. «Είπε πως του φάνηκε, πως ο R.J. (σ.σ. το παρατσούκλι του Wagner) την έσπρωξε και εκείνη έπεσε από το σκάφος.

Ο Dennis πανικοβλήθηκε, αλλά ο R.J. του είπε : «Άφησε την εκεί. Αυτό θα της δώσει ένα μάθημα». Ο Dennis, κάθισε, έντρομος και ο R.J. συνέχισε να πίνει και να πίνει. Εκείνος επέμενε: «Έλα τώρα, ας τη μαζέψουμε».

Αλλά ο R.J. έδειχνε πολύ θυμωμένος και έτσι κάθισε και περίμενε να πάνε να τη σώσουν - ώσπου ο θόρυβος και οι φωνές για βοήθεια σώπασαν». Υπό την πίεση της κοινής γνώμης και του Τύπου, το Νοέμβριο του 2011, το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες ανακοίνωσε πως οι έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου της Natalie Wood, «θα επαναληφθούν».

Λίγες μέρες αργότερα, ο Davern -νηφάλιος αυτή τη φορά- εμφανίστηκε στο «Today Show» και δήλωσε δημόσια πως για τον πνιγμό της ηθοποιού ευθυνόταν ο άντρας της: «Δεν κάναμε τίποτα για να δούμε αν θα μπορούσαμε να την εντοπίσουμε.

Η αντιμετώπιση (σ.σ του Wagner) ήταν του στιλ «δεν θα ψάξουμε πολύ, δεν θα ανάψουμε τους προβολείς, δεν θα ειδοποιήσουμε κανέναν για την ώρα», είπε.

Εκείνη 19 εκείνος 27

Η νέα ιατροδικαστική έκθεση για το ατύχημα, που συντάχθηκε τον περασμένο Ιούνιο και δόθηκε στη δημοσιότητα στα μέσα του περασμένου μήνα, αναφέρει επίσης πως η Wood έφερε πολλές ανεξήγητες μελανιές, στα χέρια, στους μηρούς και στις γάμπες, στο λαιμό, στο πρόσωπο «που έδειχναν φρέσκες και θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί πριν πέσει στο νερό» - από κάποιον καβγά  ίσως;

Παρότι στο έγγραφο αναφέρεται πως «δεν εξηγείται επαρκώς ο τρόπος με τον οποίο η Wood βρέθηκε στη θάλασσα», η λέξη «ανθρωποκτονία» δεν αναφέρεται πουθενά. Βάσει αυτών, των νέων στοιχείων, ο επικεφαλής ιατροδικαστής γραφείου του Λος Άντζελες αναγκάστηκε ωστόσο να αλλάξει την αιτία θανάτου από «ατύχημα» σε «αδιευκρίνιστη».

Για την ώρα, ο Wagner δεν θεωρείται ύποπτος. Και η στάση του «μη ύποπτου» σε όλα αυτά; Σιωπή. Από τότε που άνοιξε πάλι ο φάκελος της υπόθεσης, ο ηθοποιός -παρά το ότι η αστυνομία τον έχει καλέσει πάνω από δέκα φορές- αρνείται επίμονα να προσέλθει και να υποβληθεί σε ανάκριση.

Διά του δικηγόρου του, φρόντισε να δώσει στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που έλεγε: «Ο κ. Wagner έχει συνεργαστεί πλήρως τα τελευταία 30 χρόνια στην υπόθεση του πνιγμού από ατύχημα της συζύγου του το 1981. Έχει ανακριθεί πολλές φορές από το τμήμα του σερίφη του Λος Άντζελες και έχει απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν»…  

RΟΒΕRT AND NATALIE

Με τον ερωτα της ζωής της συζυγο και μοιράιο (;) ανθρωπο Ρομπερτ Βαγκνερ. 

Σύμφωνα με το –ανεπίσημο- love story τους, η Natalie Wood είδε για πρώτη φορά τον Robert Wagner, στα δέκα της, να περπατά σε έναν από τους διαδρόμους της Fox. Της φάνηκε, σαν να είχε βγει ο ήλιος.

Αμέσως γύρισε στη μητέρα της και της είπε «Αυτόν τον άντρα θα τον παντρευτώ». Εννιά χρόνια αργότερα, η Νatalie και ο «R.J», ήταν το  «χρυσό» ζευγάρι του Hollywood – πολύ νέοι, πολύ ταλαντούχοι, υπερβολικά όμορφοι.

Το ‘57 όταν παντρεύτηκαν (εκείνη ήταν μόλις 19 χρόνων, εκείνος 27), τα περιοδικά βούλιαξαν μες σε ζαχαρωμένη μελάνη, γράφοντας για το «ρομάντζο της χρονιάς».

Ήταν σχεδόν πολύ καλό για να κρατήσει. Το ‘62 χώρισαν, με αλληλοκατηγορίες για «ανωριμότητα», «γελοίους ανταγωνισμούς», «ασυμφωνία χαρακτήρων».

Πολλά χρόνια μετά το θάνατό της μια βιογραφία της θα υποστήριζε πως είχε πιάσει τον Robert στο κρεβάτι με έναν άλλο άντρα και είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει (Φυσικά, ο Wagner θα το διέψευδε). Ξαναβρέθηκαν 10 χρόνια αργότερα σε ένα πάρτι.

Ήταν σαν ο χρόνος να είχε γυρίσει πίσω. «Ανακάλυψαν», ερωτεύτηκαν από την αρχή ο ένας τον άλλο.

Το 1972 ξαναπαντρεύτηκαν πάνω στο γιοτ τους, το «Splendour». Aλλά εκείνος, λένε, τη ζήλευε παράφορα… Τους μήνες, πριν το θάνατό της, η Νatalie έκανε γυρίσματα για το «Brainstorm», ένα sci-fi θρίλερ, στο οποίο συμπρωταγωνιστούσε ο Christopher Walken.

James Dean: Ο άλλος άτυχος συμπρωταγωνιστής της 

Ο Christopher προκλητικός, «σκοτεινός» και σέξι, με έναν κάπως «απειλητικό» τρόπο ήταν από τους άντρες που άρεσαν στη Natalie, μια φωτιά που τραβούσε κατά πάνω της σαν υπνωτισμένη πεταλούδα. Τα gossips φούντωναν για «ειδύλλιο στα παρασκήνια».

Όπως θα ‘λεγε σκεφτικά, κάποιος από τους παλιούς αστυνομικούς που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση «το να έχεις αυτούς τους τρεις, πάνω σε ένα μικρό σκάφος, ήταν σαν να έβαζες μπαρούτι δίπλα στα σπίρτα.

Η έκρηξη, ήταν αναπόφευκτη». Στη βιογραφία του «Pieces of my heart», που κυκλοφόρησε το 2008, ο Wagner αποκάλυψε, πως πριν από την εξαφάνιση τής γυναίκας του είχε προηγηθεί μια έντονη συζήτηση, στο σαλόνι του σκάφους, ανάμεσα σε κείνον, τη Natalie και τον Walken.

Η μοιραία σχέση

Κατά τα φαινόμενα, ο Walken είχε πει πως η Wood θα ‘πρεπε να πρωταγωνιστεί και σε άλλες ταινίες αντί να κάθεται σπίτι με τα παιδιά της, ο Wagner εκνευρίστηκε κι έσπασε ένα μπουκάλι κρασί κάνοντας τη Natalie να κατέβει έντρομη στις καμπίνες (Αυτή η ομολογία, συμφωνεί και με την εκδοχή του καπετάνιου, Dennis Davern που εξαρχής είχε καταθέσει πως ο Wagner είχε εκνευριστεί γιατί η Wood και ο Walken φλέρταραν μπροστά του.

Στο τέλος, είχε σπάσει ένα μπουκάλι και είχε απειλήσει τον Walken ουρλιάζοντας  «Χριστέ μου, τι προσπαθείς να κάνεις; Να γαμήσεις τη γυναίκα μου;»).

Εκείνος, λέει, κατέβηκε αργότερα, κοίταξε από την πόρτα της καμπίνας και την είδε να φτιάχνει τα μαλλιά της, έτοιμη να πέσει για ύπνο. Δεν της μίλησε, ανέβηκε, πάλι στο κατάστρωμα για να ηρεμήσει. Όταν -περασμένα μεσάνυχτα- επέστρεψε, ανακάλυψε πως η γυναίκα του έλειπε. Την αναζήτησε πάνω στο σκάφος, αλλά μάταια. Σε ό,τι αφορά το δυστύχημα, ο Wagner επιμένει στην αρχική του εκδοχή ότι «προφανώς, η Natalie δεν μπορούσε να κοιμηθεί με τη βάρκα να χτυπά πάνω στο γιοτ».

Ξαναπαντρεύτηκαν το 1972 

Βγήκε να λύσει τα σχοινιά και να τη δέσει καλύτερα. Γλίστρησε κι έπεσε στο νερό. Χτύπησε στο κεφάλι. Βούλιαξε. Τέλος. Υπάρχει όμως κάτι, μια μικρή, ασήμαντη λεπτομέρεια, που δεν «χωράει» στο σενάριο: η Natalie έτρεμε το νερό.

Λένε πως πριν γεννηθεί, μια τσιγγάνα είχε προφητέψει πως θα ήταν πολύ όμορφη και θα γινόταν σταρ - αρκεί να έμενε μακριά από το «σκοτεινό νερό».

Μεγαλώνοντας, η φοβία της για το νερό είχε επιδεινωθεί όταν στα 11 της, γυρίζοντας το «Τhe Green Promise», είχε γλιστρήσει από ένα γεφυράκι που κατέρρεε σε ένα αφρισμένο ποτάμι και παραλίγο να πνιγεί. Τι θα μπορούσε να τη σπρώξει στο κατάστρωμα ενός γιοτ, μια νύχτα με κρύο, φορώντας μόνο το νυχτικό της;  

Ίσως, μόνο εκείνο το χέρι που τη χάιδευε, την αγκάλιαζε ή τη χτυπούσε. Το χέρι που περίμενε υπομονετικά όσο εκείνη ούρλιαζε, ζητώντας βοήθεια - μέχρι που μια θάλασσα από «σκοτεινό νερό» τη σκέπασε για πάντα… περιοδικό 

Νεώτερο δημοσιευμα μιλάει για ομοφυλοφιλική σχεση του Robert Wagner με τον Christopher Walken

Εδώ και 33  χρόνια, δεν έχει ακόμη δοθεί πειστική απάντηση στο ερώτημα: «Τι σκότωσε τη Natalie Wood;».

Ένα δημοσίευμα του National Enquirer έρχεται τώρα να προσθέσει μία ακόμη εκδοχή για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ του Νοεμβρίου του 1981.

Ζευγάρι και με τον Warren Beaty τον γόη της εποχής 

Το περιοδικό υποστηρίζει ότι ο σύζυγος της Wood, Robert Wagner, και ο Christopher Walken, ο οποίος επίσης βρισκόταν στο σκάφος μαζί με το ζευγάρι, διατηρούσαν ομοφυλοφιλική σχέση την οποία εκείνο το βράδυ ανακάλυψε η Wood.

Η φοβερή αυτή αποκάλυψη οδήγησε στον πνιγμό της ηθοποιού, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το περιοδικό, το οποίο επικαλείται ως πηγή το βιβλίο συμβάντων ενός ναυαγοσώστη.

Μένει τώρα να αποδειχτεί η αυθεντικότητα του συγκεκριμένου εγγράφου για να ριχτεί φως σε κάθε σκοτεινό σημείο της υπόθεσης, ο φάκελος της οποίας άνοιξε το 2011 όταν ο σκίπερ του σκάφους άλλαξε την κατάθεσή του.

Πόσο μοιραίος ήταν τελικά ο ρόλος του Cristopher Walken στο τέλος της Natalie Wood; Εραστής της ή του Robert Wagner ή τίποτε ; 

Πηγές: περιοδικό: DOWN TOWN - National Enquirer 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ