Μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να έχετε καθαρό σπίτι τον χειμώνα!

Γιατί να κάνετε γενική καθαριότητα μόνο όταν μπαίνει η άνοιξη; 

Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε γενική καθαριότητα στο σπίτι μας μόνο όταν... μπαίνει η άνοιξη.

Ωστόσο, αυτό που συχνά ξεχνάμε είναι το αναμμένο τζάκι  δημιουργεί υδρατμούς και υγρασία που επικάθεται στους χώρους που το περιτριγυρίζουν, ενώ με τα παράθυρα να παραμένουν κυρίως κλειστά, η σκόνη βρίσκει ευκαιρία να εξαπλωθεί σε όλο το σπίτι, όπως αναφέρει το spirossoulis.com.

Τα καλά νέα: με τα ακόλουθα μυστικά, μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και, μάλιστα, εύκολα και οικονομικά.

Φούρνος Φροντίστε να αλλάζετε το φίλτρο του φούρνου σας κάθε μήνα. Ο λόγος; Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείτε ενέργεια, ενώ διατηρείτε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας καθαρή. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να αφαιρείτε τυχόν λίπη και σκόνη από το εσωτερικό του φούρνου τακτικά χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό προϊόν.

Παράθυρα, έπιπλα και φωτιστικά Οι εσωτερικοί χώροι μαζεύουν αρκετή σκόνη κατά τη διάρκεια του χειμώνα εξαιτίας του κρύου και ξηρού αέρα που εγκλωβίζεται σε αυτούς. Φροντίστε να σκουπίζετε τα δάπεδα του σπιτιού σας και να ξεσκονίζετε τις μεγάλες επιφάνειες των χώρων του συχνά (2-3 φορές την εβδομάδα) ώστε να κρατάτε τα επίπεδα της σκόνης υπό έλεγχο. Θυμηθείτε να καθαρίζετε σε εβδομαδιαία βάση τα περιζώματα, τη βιβλιοθήκη και τα βιβλία σας καθώς και τα φωτιστικά - μιας και όλα τα παραπάνω αποτελούν κρυφούς μαγνήτες σκόνης. Τέλος, αν ανάβετε το τζάκι συχνά, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα παράθυρα χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από ξίδι και νερό ώστε να απαλλαχθείτε από τη θολή όψη που αποκτούν τα τελευταία.

Tip Αν έχετε στρωμένα τραπεζομάντιλα σε διάφορα σημεία του σπιτιού, βγάλτε τα και πλύντε τα στο πλυντήριο. Αντικαταστήστε τα με χριστουγεννιάτικα ή χειμερινά τραπεζομάντιλα για να αποκτήσει το σπίτι πιο χειμερινή όψη.

Τοίχοι και ταβάνι Όσο εσείς μαγειρεύετε, το ταβάνι και οι τοίχοι της κουζίνας απορροφούν υδρατμούς, δημιουργώντας ένα λεπτό φιλμ υγρασίας στην επιφάνειά τους. Ευτυχώς, μπορείτε να της βάλετε εύκολα και γρήγορα στοπ: απλά διαλύστε λίγο απορρυπαντικό πιάτων σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και χρησιμοποιώντας ένα καθαρό σφουγγάρι, τρίψτε τις εν λόγω επιφάνειες.

Ψυγείο και πλυντήριο ρούχων Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τις ηλεκτρικές συσκευές αν έχετε καιρό να το κάνετ

Ντουλάπα Αδειάστε εντελώς τη ντουλάπα σας και οργανώστε την από το μηδέν. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να βάλετε σε απόλυτη τάξη τα χειμερινά σας ρούχα. Πιστέψτε μας, η οργάνωση και καθαριότητα της ντουλάπας σας θα αλλάξει εντελώς τη διάθεσή σας.

Αφού καθαρίσετε όλο το σπίτι φροντίστε να το αρωματίσετε σωστά ώστε να μυρίζει καθαριότητα για πολύ περισσότερο καιρό.

Για την κουζίνα Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και προσθέστε φλούδες λεμονιού, ξυλαράκια κανέλας και μερικά γαρίφαλα. Σιγοβράστε το μείγμα στο μάτι της κουζίνας και όλη η μυρωδιά θα διοχετευθεί στον χώρο.

Για τη ντουλάπα Βάλτε μερικά κλωναράκια ευκαλύπτου μέσα στη ντουλάπα σας και αντικαταστήστε τα κάθε μερικές εβδομάδες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ