Αυτό το γλυκύτατο τυφλό κοριτσάκι βλέπει για πρώτη φορά - Επιτυχημένη η μεταμόσχευση ματιών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η συγκινητική στιγμή που το 2χρονο κοριτσάκι βλέπει τον κόσμο για πρώτη φορά

Η Nicolly Pereira από την Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας γεννήθηκε με γλαύκωμα. Αυτό σημαίνει ότι ήταν τυφλή λόγω της συγκέντρωσης υγρού στα μάτια της. Τα αυτιά της είχαν επίσης πρόβλημα και δεν άκουγε. Επικοινωνούσε με την μαμά της, μέσω της αφής.

%image_alt%

Με το χάδι ή την αγκαλιά.Οι γιατροί στη Βραζιλία τη χειρούργησαν  αρκετές φορές, αλλά δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν την όραση ή την ακοή της. Η μητέρα της, λοιπόν, άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα για να τη στείλει  στο Ινστιτούτο Bascom Palmer Eye της ιατρικής σχολής Miller στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι .

Έγραψε την ιστορία της στο Facebook και μέσω του ιδρύματος  Jackson Health Foundation’s International Kids  και με τη βοήθεια ορισμένων γενναιόδωρων δωρητών, κατάφερε να συγκεντρώσει τα 17.000 δολάρια  για τη χειρουργική επέμβαση που θα άλλαζε τη ζωή της μικρής Nicolly.

H τρίωρη επέμβαση που έκανε η γιατρός Alana Grajewski, στο δύο ετών κοριτσάκι ήταν απόλυτα επιτυχής.

%image_alt%

Η στιγμή που το γλυκύτατο κοριτσάκι βλέπει τον κόσμο για πρώτη φορά είναι συγκινητική. 

Στην αρχή, όπως είναι λογικό κλαίει και δυσανασχετεί, κ όμως μόλις διαπιστώνει ότι έχει πια τη δυνατότητα να δει, η αντίδρασή της μικρούλας είναι μοναδική.

Το κοpιτσάκι φαίνεται «χαμένο» μέχρι να μπορέσει να επεξεργαστεί τον κόσμο που βλέπει για πρώτη φορά ενώ η μαμά της την βουτάει σφιχτά στην αγκαλιά της και της δίνει πολλά φιλιά, ευχαριστώντας το Θεό για αυτό το θαύμα.

%image_alt%

Το χαμόγελο της μικρής στο τέλος του βίντεο αλλά και τα δάκρυα της μητέρας της που είναι φανερά συγκινημένη και ευτυχισμένη αγγίζουν τις καρδιές ακόμα και των πιο σκληρών. Μαμά και κόρη πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

"Η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει πως αισθάνομαι, είναι "Θεός". Η κόρη μου είναι ελεύθερη τώρα. Και λάμπει περισσότερο από πριν. Είναι η ζωντανή απόδειξη για όσους δεν πιστεύουν στα θαύματα." , λέει η μητέρα σύμφωνα με την NTD

Η δρ. Grajewski, λέει: "Η στιγμή που η Nicolly κατάλαβε ότι βλέπει τη μαμά της, ήταν συγκλονιστική: "Ω Θεέ μου αυτή είναι η μαμά μου" είπε. "Επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπο της μητέρας τη στιγμή που κατάλαβε ότι η κόρη της βλέπει.", συνεχίζει η γιατρός.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ