Οι 6 καθημερινές συνήθειες που έχουν τα ικανοποιημένα ζευγάρια

Τα ικανοποιημένα ζευγάρια δεν διασκεδάζουν μαζί μονάχα.

Μία ένωση αγάπης απαιτεί πολλή δουλειά. Τα ικανοποιημένα ζευγάρια δεν διασκεδάζουν μαζί μονάχα.

Όλες οι σχέσεις απαιτούν συγκεκριμένες συνήθειες που έχουν θετικές επιδράσεις και στους δύο συντρόφους.

Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να κάνετε καθημερινές προσπάθειες έως ότου αυτές οι συνήθειες μετατραπούν σε κάτι φυσιολογικό.

Ένας χημικός παράγοντας γι’ αυτό είναι ότι όσο μεγαλώνετε, είναι δυσκολότερο να διατηρήσετε σε ισορροπία τα επίπεδα ντοπαμίνης του εγκεφάλου σας, όπως αναφέρει το meygeia.gr

Αυτό έχει ως συνέπεια να μην είστε πάντα ευτυχισμένοι με τη σχέση σας. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν κάποιες συνήθειες που μπορείτε να καλλιεργήσετε έτσι ώστε η αγάπη σας να διατηρηθεί και μαζί της, η σχέση σας.

1. Τα ικανοποιημένα ζευγάρια χτίζουν μια γερή φιλία

Τα ικανοποιημένα ζευγάρια δημιουργούνται από δύο εραστές που είναι επίσης και οι καλύτεροι φίλοι. Αυτό είναι σημαντικό διότι πιθανόν να μη νιώθετε πάντα άνετα, να τα μοιράζεστε όλα με τον σύντροφό σας.

Ωστόσο, εφόσον ξεκινήσετε να χτίζετε μια φιλική σχέση στην οποία μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα, σα να ήταν το άλλο άτομο ο καλύτερός σας φίλος και με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα δημιουργηθεί ένα βαθύς δεσμός.

Με την πάροδο του χρόνου η ρομαντική και σεξουαλική ένωση που μοιράζεστε, πιθανόν να εξαφανιστεί, να μετατραπεί σε κάτι μονότονο. Η φιλία μπορεί να ενδυναμωθεί περισσότερο από τον ρομαντικό και σεξουαλικό δεσμό.

Αυτό είναι ένα από βασικά μυστικά για να πετύχετε ως ζευγάρι. Επιπροσθέτως, όταν βγαίνετε έξω με έναν άνθρωπο που είναι ταυτόχρονα ο καλύτερός σας φίλος, αισθάνεστε πιο άνετα, χαλαρά και είστε ικανοί να περάσετε καλά την ώρα σας.

2. Εκτιμάτε τις ιδιαιτερότητες του άλλου

Μία ακόμη υγιεινή συνήθεια των ζευγαριών που είναι ικανοποιημένα με τη σχέση τους, είναι η ικανότητα να εκτιμούν τις ιδιαιτερότητες του άλλου. Αν έχετε έναν άνθρωπο που σας αγαπά για όλες τις ιδιαιτερότητές σας, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες να περάσετε ευχάριστο χρόνο μαζί.

Σκεφτείτε το κάπως έτσι: αν ο σύντροφός σας δεν δέχεται ή δεν ανέχεται τις παράξενες συνήθειές σας, δεν θα μπορείτε να δείτε τους δυο σας μαζί στο μέλλον. Πρέπει ν’ απολαμβάνετε τις παραξενιές του άλλου επειδή είναι κομμάτι της ζωής σας και πάνω απ’ όλα είναι μοναδικές.

Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι τα δώρα που κάνουν διασκεδαστική και ξεχωριστή την κάθε μέρα.

Σ’ αυτό το σημείο είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να είστε συνειδητοποιημένοι και ειλικρινείς. Αν υπάρχει κάτι στο άλλο άτομο που πραγματικά δε σας αρέσει και βρίσκετε ότι είστε λιγότερο ανεκτικοί από πριν, είναι μια καλή στιγμή να σκεφτείτε ξανά αν είναι ο άνθρωπος που θέλετε να είστε μαζί.

Θυμηθείτε πως η αγάπη είναι αποδοχή άνευ όρων χωρίς την προσδοκία της αλλαγής.

3. Κάντε σχέδια μαζί

 

Τα ικανοποιημένα, από τη σχέση τους, ζευγάρια γνωρίζουν επίσης και συνειδητά βρίσκουν χρόνο για να είναι μαζί. Κάποιες φορές είναι τόσο απλό όσο το να ξυπνάτε μαζί και να οργανώνετε μια απλή ημέρα.

Δε βλάπτει ποτέ, όμως, να κάνετε μεγάλα σχέδια για μια περιπέτεια ή μια ξέφρενη νυχτερινή έξοδο. Να θυμάστε παρ’ όλα αυτά ότι κάτι τέτοιο απαιτεί λίγη οργάνωση λαμβάνοντας υπόψη και τις επιθυμίες του άλλου ώστε να μπορείτε να διασκεδάσετε και οι δύο.

Μπορεί η ζωή σας να είναι πολύ γεμάτη, θα πρέπει όμως πάντα να βρίσκετε χρόνο να επικεντρώνεστε στη σχέση και τον σύντροφό σας. Τα σχέδια μπορεί να είναι τόσο απλά ή τόσο σύνθετα, όσο θέλετε αλλά θα πρέπει πάντα να είναι διασκεδαστικά και για τους δυο σας.

4. Να ξέρετε πότε να υποχωρείτε σε έναν καβγά

Ανεξάρτητα από το πόσο διασκεδάζετε μαζί, θα υπάρχουν πάντα στιγμές που θα έρθετε σε αντιπαράθεση. Ο στόχος δεν είναι ν’ αποφύγετε αυτές τις εντάσεις, καθώς αυτό είναι αδύνατον, αλλά να μάθετε πότε να υποχωρείτε όταν χρειάζεται.

Τα ικανοποιημένα ζευγάρια γνωρίζουν πως η επίλυση ενός προβλήματος είναι πιο σημαντική από το να κρατούν την περηφάνια τους και να αρνούνται ν’ απολογηθούν. Τα καλά ζευγάρια είναι σε θέση να τσακώνονται, να απολογούνται και να επιδιορθώνουν την οποιαδήποτε ζημιά έχει προκληθεί.

Οι καβγάδες δεν είναι διασκεδαστικοί, δεν είναι όμως και το τέλος του κόσμου και δεν θα πρέπει να τους φέρεστε έτσι. Αφήστε τους καβγάδες εκεί που ανήκουν: στο παρελθόν.

5. Διασκεδάστε με άλλους ανθρώπους

Διασκεδάζετε πολύ μαζί αλλά χρειάζεστε και ένα διάλλειμα κάποιες φορές. Δεν είναι κακό αυτό, αντιθέτως. Η ύπαρξη μιας δραστήριας κοινωνικής ζωής σας δίνει περισσότερα πράγματα να μοιραστείτε και να συζητήσετε γι’ αυτά.

Δεν είναι δίκαιο ή ρεαλιστικό να περιμένετε πως ο σύντροφός σας θα διασκεδάζει μόνο μαζί σας. Και οι δυο σας χρειάζεστε χρόνο ν’ απολαύσετε την οικογένεια και τους φίλους σας.

Είναι επίσης σημαντικό να περνάτε χρόνο με άλλους ανθρώπους. Κάποιες καλές επιλογές είναι να βγαίνετε ζευγάρια για δείπνο.

Αν πάτε σ’ ένα βαρετό πάρτι, θα δείτε πώς περνάτε καλύτερο χρόνο μαζί και μπορεί να είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικό και χαλαρωτικό για τους δυο σας.

6. Είναι στοργικά

Αυτή είναι συνήθεια ζωτικής σημασίας για τα ικανοποιημένα ζευγάρια. Η επίδειξη της αγάπης μέσα από τα φιλιά, το πιάσιμο των χεριών ή το σεξ, είναι απλές πράξεις που όμως σημαίνουν τόσα πολλά ταυτόχρονα.

Δεν έχει σημασία πόσο καιρό είστε μαζί: δε μπορείτε να σταματήσετε να είστε στοργικοί ο ένας για τον άλλον. Αυτές οι μικρές χειρονομίες σας υπενθυμίζουν πόσο σημαντικοί είστε για το άλλο πρόσωπο και θα σας γεμίζουν χαρά και όνειρα.

Τα ικανοποιημένα ζευγάρια απαρτίζονται από δυο άτομα που είναι ευτυχισμένα μαζί. Ξέρουν πώς να περνούν τον χρόνο τους και να διασκεδάζουν, είτε μόνοι είτε με άλλους, και είναι ικανοποιημένοι και ελεύθεροι να μοιράζονται τις ανάγκες τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ