Γεύση ... σαν βελούδο: Ζεστή σοκολάτα red velvet από τον Άκη Πετρετζίκη

Ότι χρειάζεται για τις κρύες μέρες

Υλικά

400 γρ. γάλα καρύδας
2-4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κ.σ. σκόνη κακάο
1 στικ κανέλας
50 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

Για το σερβίρισμα

αφρόγαλα
τριμμένη σοκολάτα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Αφαιρούμε το μισό και το κρατάμε ζεστό σε μια κούπα.
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη (ανάλογα το πόσο γλυκιά τη θέλουμε μπορούμε ν βάλουμε από 2 κ.σ. εώς και 4 κ.σ.), το κακάο, την κανέλα και ξεκινάμε να το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ένα σύρμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, ζεσταίνουμε ξανά το μείγμα.
Σερβίρουμε σε 2 κούπες με το αφρόγαλα και την τριμμένη σοκολάτα.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».