O νεότερος δισεκατομμυριούχος είναι μόλις 27 ετών και έχει και έναν αδελφό - Mαζί κάνουν θαύματα (ΦΩΤΟ)

Νιώθει άβολα με τον "τίτλο" του

Είναι μόλις 27 ετών και είναι ήδη κορυφαίος επιχειρηματίας, άριστος στην επικοινωνία και... δισεκατομμυριούχος ! Ο λόγος για τον Ιρλανδό John Collison, ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται να νιώθει άνετα με τον τίτλο του.

«Οι άνθρωποι με ρωτούν συχνά (σ.σ. πόσο πλούσιος είναι) και νιώθω ότι περιμένουν μία πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση και δεν έχω τίποτα να τους πω» λέει ο Collison  και προσθέτει: «Οι άνθρωποι με ρωτούν "πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου;" και θέλουν να τους απαντήσω ότι ξεκίνησα κάποιο ενδιαφέρον χόμπι όπως η συλλογή αυγών Φαμπερζέ ή οι αγώνες με γιοτ». 

Αντίθετα από όλα αυτά - λέει ο ίδιος- προτιμά "πρακτικά" χόμπι , "low profile" όπως π.χ να πηγαίνει για τρέξιμο στον ελεύθερο χρόνο του.

Ο John είναι ο συνιδρυτής μιας επιχείρησης λογισμικού που εδρεύει στις ΗΠΑ, την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν  έχουν  ακούσει ποτέ: Ονομάζεται Stripe.

Η εταιρία που έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο διοικείται από τον 27χρονο John και τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του, Patrick (3ος τη τάξει αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, πίσω από τον δημιουργό της Snapchat, Evan Spiegel).   

Ιδρυθείσα το 2011, η «Stripe» δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό επειδή πουλάει κάτι που οι καταναλωτές δεν μπορούν να αγοράσουν.

Πιο συγκεκριμένα, τα λογισμικά της συστήματα επιτρέπουν σε εταιρίες σε όλο τον κόσμο να εκτελούν πιο εύκολα διαδικτυακές πληρωμές και να «τρέχουν» τις ιστοσελίδες τους.   

John & Patrick Collinson

Έχοντας περισσότερους από 100.000 πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο, πέρυσι ανακοίνωσε νέο κύκλο χρηματοδότησης που εκτόξευσε την αξία της εταιρίας στα 9,2 δισ. δολάρια. 

Αυτό σημαίνει ότι ο John και ο Patrick αξίζουν τουλάχιστον 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το οποίο είναι το αρμόδιο στον υπολογισμό του πλούτου των μεγιστάνων και διάσημων.

Διόλου άσχημα - όπως αναφέρει το BBC- για δύο αδέρφια που μεγάλωσαν στην ιρλανδική επαρχία και παράτησαν το πανεπιστήμιο. 

Προγραμματιστές υπολογιστών ως έφηβοι, ο  John και ο Patrick μεγάλωσαν σε ένα μικρό χωριό στο County Tipperary, στα δυτικά της χώρας.

Μετά την αποφοίτηση τους από το  κρατικό γυμνάσιο στην πόλη Limerick, η επιλογή των πανεπιστημίων ήταν αρχικά ο πρώτος τους στόχος στη ζωή.

Τόσο ο John όσο και ο Patrick έκαναν αίτηση και έγιναν δεκτοί από κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, ο πρώτος στο Χάρβαρντ και ο δεύτερος στο MIT, αλλά ήδη από τα πρώτα χρόνια των σπουδών τους είχαν ήδη γίνει εκατομμυριούχοι χάρη σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Auctomatic», το οποίο πούλησαν για 5 εκατ. δολάρια.   

Γρήγορα έστρεψαν την προσοχή τους στο «Stripe» και παράτησαν τις σπουδές τους.   Παρότι παρόμοια λογισμικά υπάρχουν στην αγορά, οι χρήστες του Stripe γρήγορα αυξήθηκαν και εξασφάλισαν χρηματοδότηση και υποστήριξη από τεχνολογικούς μεγιστάνες όπως ο Elon Musk και ο ιδρυτής της Paypal, Peter Thiel. 

Elon Musk

 Πλέον, η «Stripe» απασχολεί 750 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 500 στο Σαν Φρανσίσκο και 150 στην Ευρώπη, έχοντας γραφεία σε Δουβλίνο, Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ