Τι τρώει ο Ομπάμα, ο Πούτιν και ο Σαρκοζύ ?

Κάθε χρόνο οι μάγειρες των πολιτικών ηγετών συναντούνται για μερικές μέρες σε διαφορετική πόλη κάθε φορά -φέτος πήγαν στο Παρίσι και το Βερολίνο στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 ετών της γερμανογαλλικής φιλίας- κι ανταλλάζουν απόψεις για τη διπλωματία της μαγειρικής.

Στολή και αναμνηστική πλακέτα με το όνομά του δωρίζει ο σεφ Κριστιάν Γκαρσία (του πρίγκιπα Αλβέρτου) στον Φρανσουά Ολάντ. Δεξιά, ο ιδρυτής του κλαμπ των σεφ, Ζιλ ΜπραγκάρΣτολή και αναμνηστική πλακέτα με το όνομά του δωρίζει ο σεφ Κριστιάν Γκαρσία (του πρίγκιπα Αλβέρτου) στον Φρανσουά Ολάντ. Δεξιά, ο ιδρυτής του κλαμπ των σεφ, Ζιλ Μπραγκάρ

Φανατικός της υγιεινής διατροφής ο Σαρκοζί, είχε αποκλείσει από τα μενού το τυρί και τη σοκολάτα. Πράκτορες δοκίμαζαν τα πιάτα του Τζόρτζ Μπους πριν από εκείνον.

Τελικά δεν είναι μόνο ο έρωτας που περνάει από το στομάχι, αλλά και η? διπλωματία, όπως διαβεβαίωσε τους σεφ των σεφ, τους μάγειρες δηλαδή που μαγειρεύουν για τους ισχυρούς του κόσμου, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ:

«Αν το πιάτο είναι αποτυχημένο, είναι πολύ πιο δύσκολο να πετύχεις μία συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολάντ, μιλώντας στην ετήσια συνάντηση των σεφ.

Κάθε χρόνο οι μάγειρες των πολιτικών ηγετών συναντούνται για μερικές μέρες σε διαφορετική πόλη κάθε φορά -φέτος πήγαν στο Παρίσι και το Βερολίνο στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 ετών της γερμανογαλλικής φιλίας- κι ανταλλάζουν απόψεις για τη διπλωματία της μαγειρικής.

Υπέρμαχοι της υγιεινής διατροφής είναι ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ. Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απεχθάνεται τα... παντζάριαΥπέρμαχοι της υγιεινής διατροφής είναι ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ. Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απεχθάνεται τα... παντζάρια

Την «τιμητική» του φέτος είχε ο Μπερνάρ Βοσιόν, ο οποίος έχει ταΐσει έξι Γάλλους προέδρους. Αποκάλυψε πως ο προκάτοχος του Ολάντ, Νικολά Σαρκοζί, είχε εμμονή με την υγιεινή διατροφή και γι' αυτόν τον λόγο είχε αποκλείσει το τυρί και τη σοκολάτα από τα μενού, τα οποία όμως επανέφερε ο νέος πρόεδρος.

Δοκιμαστή διαθέτει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν...Δοκιμαστή διαθέτει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν...

Ο Βοσιόν αναφέρθηκε και στο δείπνο που παρέθεσε ο Ολάντ στη Μέρκελ για τα 50 χρόνια της γερμανογαλλικής φιλίας, το οποίο περιελάμβανε βοδινό φιλέτο και αμυγδαλωτά βατόμουρου που είχαν προσφερθεί στον Σαρλ ντε Γκολ και τον Κόνραντ Αντενάουερ όταν υπέγραψαν το σύμφωνο φιλίας το 1962.

Ο Νικολά Σαρκοζί είχε αποκλείσει το τυρί και τη σοκολάτα από τα μενού, τα οποία όμως επανέφερε ο Φρ. ΟλάντΟ Νικολά Σαρκοζί είχε αποκλείσει το τυρί και τη σοκολάτα από τα μενού, τα οποία όμως επανέφερε ο Φρ. Ολάντ

Υπέρμαχοι της υγιεινής διατροφής είναι και ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, όπως αποκάλυψε η σεφ του Λευκού Οίκου Κριστίνα Κόμεφορντ.

Πάντως, ο Ομπάμα απεχθάνεται τα παντζάρια, όπως αποκάλυψε η σεφ του, ενώ έγινε γνωστό πως ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος έβαζε πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών να δοκιμάζουν τα πιάτα.

Λαμβάνει μέτρα...
Δοκιμαστή διαθέτει και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που δοκιμάζει οτιδήποτε πριν απ' αυτόν, από φόβο μήπως τον δηλητηριάσουν...

Ο Αντον Μοσιμάν είναι αυτός που προσπαθεί να? μυήσει τους Βρετανούς ηγέτες στην υψηλή μαγειρική. Περιέγραψε την προτίμηση που είχε η Μάργκαρετ Θάτσερ στα απλά γεύματα. Μόνο μία φορά του είχε ζητήσει κάτι πιο περίπλοκο, προκειμένου να εντυπωσιάσει τον Φρανσουά Μιτεράν - μοσχάρι με άγρια μανιτάρια-, πιάτο που την άφησε μεν ικανοποιημένη, της φάνηκε όμως πολύ ακριβό.

Ο Μοσιμάν επιμελήθηκε και το γαμήλιο γεύμα πέρυσι στη Βρετανία, το οποίο και διαμόρφωσε αφότου γνωρίστηκε με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ, προκειμένου να προσαρμόσει το μενού στις προτιμήσεις του νεόνυμφου πριγκιπικού ζεύγους.



Πηγή : www.ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ