Kουρκουμάς & μέλι: Ο "βασιλικός" συνδυασμός για τον πόνο στις αρθρώσεις & τις αρθρίτιδες

O ο απλός συνδυασμός του κουρκουμά με το μέλι είναι ανεκτίμητος.

Οι ειδικοί στη φυσική ιατρική υποστηρίζουν ότι ο απλός συνδυασμός του κουρκουμά με το μέλι είναι ανεκτίμητος.

Ο συνδυασμός αυτών των δυο υλικών δημιουργεί μια θεραπεία που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ένζυμα που είναι ιδανικά για τη μείωση των φλεγμονών.

Αν υποφέρετε από πόνους στις αρθρώσεις ή από απώλεια οστικής πυκνότητας, ξεκινήστε σήμερα και προσθέστε αυτό τον καταπληκτικό συνδυασμό στη διατροφή σας.

Σε αντίθεση με τα κλασικά παυσίπονα, τα αντιβιοτικά και τα άλλα φάρμακα για τον περιορισμό των φλεγμονών ή για την αντιμετώπιση λοιμώξεων, η λήψη του κουρκουμά με μέλι δεν έχει καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια, όπως δημοσιεύει το meygeia.gr

Επιπλέον, δεν επηρεάζουν το συκώτι σας ή τη φυσική χλωρίδα του εντέρου σας.

Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για μερικά από τα πιο καταπληκτικά οφέλη που μπορούν να σας προσφέρουν αυτά τα δυο φυσικά υλικά, τα οποία δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το σπίτι σας.

Κουρκουμάς με μέλι, μια πανάρχαια θεραπεία για τον πόνο στις αρθρώσεις

Μόνο μια κουταλιά της σούπας κουρκουμά με μέλι την ημέρα θα μπορέσει να προσφέρει καταπληκτικά οφέλη στην υγεία σας. Επιπλέον, αν πάσχετε από αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι για να δείτε αποτελέσματα θα πρέπει να είστε επίμονοι με αυτή τη θεραπεία και να την ακολουθείτε για τουλάχιστον δυο εβδομάδες συνεχόμενα.

Ισχύει το γεγονός ότι ο κουρκουμάς προέρχεται από τις ασιατικές χώρες αλλά στις μέρες μας βρίσκεται παντού. Επίσης, έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες που υποστηρίζουν ότι οι θεραπευτικές του ιδιότητες και τα οφέλη του είναι ιδανικά για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2000 από το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Γρανάδας, ο κουρκουμάς μπορεί με φυσικό τρόπο να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τα βακτήρια που επιτίθενται στο σώμα.

Μέχρι και σήμερα έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες για τον προσδιορισμό της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης του κουρκουμά για την καταπολέμηση της βήτα-αμυλοειδής πρωτεΐνης η οποία μετατρέπεται σε πλάκα και συνδέεται με εκφυλιστικές ασθένειες.

Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, συνιστάται ιδιαίτερα και ως φυσική θεραπεία για τις φλεγμονές και την πρόληψη νόσων όπως άνοια και Αλτσχάιμερ.

Ας δούμε τι οφέλη μπορείτε να αποκτήσετε όταν συνδυάζετε τον κουρκουμά με το μέλι.

Μια αντιφλεγμονώδης θεραπεία

Ο κουρκουμάς σε συνδυασμό με το μέλι προλαμβάνει την απελευθέρωση εικοσανοειδών, ουσίες που προωθούν την εμφάνιση φλεγμονών και τη συσσώρευση προσταγλανδίνων.

Και τα δυο υλικά είναι φυσικά και αποτελεσματικά όσον αφορά στην πρόληψη της απώλειας οστικής πυκνότητας. Ελέγχουν την απελευθέρωση ορισμένων πρωτεϊνών που εμφανίζονται μαζί με τις φλεγμονές και μπορούν να προκαλέσουν επιδείνωση τόσο στα οστά όσο και στους χόνδρους που τα περιβάλλουν.

Μια από τις πιο σημαντικές επιδράσεις αυτών των δυο υλικών είναι ότι έχουν την ίδια δράση με πολλά άλλα φάρμακα – στεροειδή και μη στεροειδή.

Το μέλι και ο κουρκουμάς περιορίζουν την παραγωγή ισταμινών στο σώμα και αυξάνουν τα επίπεδα κορτιζόλης για την καταπολέμηση κάθε είδους φλεγμονής χωρίς καμία απολύτως αρνητική επίδραση.

Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Αν υπάρχει κάποιο βασικό στοιχείο για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την αρθρίτιδα και την οστεοαρθρίτιδα, είναι η ικανότητά του να καταπολεμά παθογόνα που μπορούν να εμφανιστούν όταν οι αρθρώσεις μας αποκτούν φλεγμονές.

Όταν έχετε υγιές και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα μπορείτε να αντιμετωπίζετε πιο εύκολα τον πόνο αυτών των διαταραχών που διαφορετικά μπορεί να επιβαρύνουν τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι για αυτές τις διαταραχές δεν υπάρχει θεραπεία. Αυτό που θέλετε να αποκτήσετε από αυτή τη φυσική θεραπεία είναι να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας και κάτι τόσο απλό όπως η κατανάλωση κουρκουμά με μέλι θα μπορέσει να σας βοηθήσει.

Ο κουρκουμάς είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες C και Ε που βοηθούν στη βελτίωση των φυσικών αμυνών του σώματός σας.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, ο κουρκουμάς περιέχει ένα αντιμικροβιακό πεπτίδιο γνωστό ως κυκλική μονοφωσφορική αδενοσίνη που βοηθά το ανοσοποιητικό σας σύστημα να καταπολεμά διάφορα βακτήρια, ιούς ή μύκητες που δεν έχει ξανασυναντήσει στο παρελθόν.

Το μέλι, παράλληλα, είναι φυσικό αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Ωστόσο, όπως αναφέραμε παραπάνω, αυτή η θεραπεία θα είναι αποτελεσματική μόνο αν την ακολουθείτε με συνέπεια.

Προετοιμασία της θεραπείας με μέλι και κουρκουμά

Υλικά

1/4 της κούπας αγνό μέλι (100 γραμμάρια)

1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά (10 γραμμάρια)

Σκεύος

1 γυάλινο δοχείο με καπάκι

Προετοιμασία

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αγοράσετε όσο πιο αγνό και φυσικό μέλι μπορείτε να βρείτε. Μερικές φορές οι ποικιλίες που βρίσκετε στα σουπερμάρκετ περιέχουν πολλά πρόσθετα σάκχαρα που μπορούν να σας βλάψουν αντί να σας κάνουν καλό.

Αν είναι εφικτό, αγοράστε μέλι απευθείας από κάποιο μελισσοπαραγωγό.

Αυτή η θεραπεία είναι τόσο απλή όσο τίποτε άλλο. Απλά προσθέτετε αγνό μέλι στο γυάλινο δοχείο και στη συνέχεια προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας κουρκουμά. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και λαμβάνετε μια κουταλιά της σούπας από αυτό τον καταπληκτικό συνδυασμό κάθε πρωί.

Αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή που αραιώνει το αίμα σας, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν προσθέσετε τον κουρκουμά στη διατροφή σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ