Μονοήμερες εκδρομές: 5 αποδράσεις με ΚΤΕΛ και τρένο‏ για όλα τα γούστα!

Η βενζίνη εξακολουθεί να φλερτάρει με τα… ύψη, όμως δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε περικοπές στις αποδράσεις σας; Έχουμε ιδέες. Και πολύ ελκυστικές μάλιστα. Τι θα λέγατε για μια μονοήμερη χωρίς αυτοκίνητο σε έναν αγαπημένο και κοντινό στην Αθήνα προορισμό;

Η βενζίνη εξακολουθεί να φλερτάρει με τα… ύψη, όμως δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε περικοπές στις αποδράσεις σας; Έχουμε ιδέες. Και πολύ ελκυστικές μάλιστα. Τι θα λέγατε για μια μονοήμερη χωρίς αυτοκίνητο σε έναν αγαπημένο και κοντινό στην Αθήνα προορισμό; in2life.gr

Xαλκίδα



Τι θα δούμε: Μόλις 70 χιλιόμετρα από την Αθήνα η Χαλκίδα είναι ιδανική για χαλαρωτικούς περιπάτους, τόσο παραλιακά, στο μεγάλο λιμάνι, όσο και πιο ορεινά, στον λόφο που βρίσκεται το αρχαίο φρούριο. Η πόλη είναι πλούσια και σε άλλα αξιοθέατα, όπως το προεξέχον Κόκκινο Σπίτι, στη βόρεια πλευρά της παραλίας, που χρονολογείται από το 1884, το Σπίτι με τα Αγάλματα απέναντι από αυτό και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Πού θα φάμε: Στο Πιάτο, (τηλ:2221086691) στην γειτονιά Κουρέντι, θα δοκιμάσετε θαυμάσια λινγκουΐνι με παστουρμά, φοβερό ψαρονέφρι, εξαιρετικό σουβλάκι κοτόπουλο και πολλές ακόμα λαχταριστές γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Το «4» στον πεζόδρομο της Ερμού, πίσω από το Δημαρχείο, σερβίρει υπέροχη μεσογειακή κουζίνα σε έναν βιομηχανικό χώρο, ενώ στο τσιπουράδικο «Μπες και πιες» θα μπείτε, θα πιείτε και θα δοκιμάσετε εξαιρετικούς και αρκετά οικονομικούς μεζέδες. Πώς θα πάμε: Με τρένο από Αθήνα (δείτε δρομολόγια και τιμές εδώ) ή με ΚΤΕΛ.

Λουτράκι



Τι θα δούμε: Πληθώρα αρχαιολογικών χώρων με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων οι μυκηναϊκοί τάφοι στο Σκάλωμα, τα Ίσθμια και το Ηραίον κοντά στη λίμνη της Βουλιαγμένης, βυζαντινές εκκλησίες, μοναστήρια και γραφικά ξωκλήσια και, βέβαια, οι βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες της ευρύτερης περιοχής με κορυφαία το Φλάμπουρο, υπόσχονται να δώσουν στην εκδρομή σας χρώμα και ποικιλία σε βαθμό τέτοιο που μάλλον θα δυσκολευτείτε να μην την παρατείνετε. Πού θα φάμε: Στο Ριγάνι θα δοκιμάσετε λαχταριστή φέτα με μέλι και σουσάμι, κοτόπουλο BBQ με πορτοκάλι και ταλιατέλες με συκωτάκι και λιαστή ντομάτα. Στο Μαϊστράλι, οι γιγάντιες μερίδες είναι σήμα κατατεθέν με το κεμπάπ ξιφία να ξεχωρίζει, ενώ στο Ουζερί του Γιάννη οι γαρίδες σαγανάκι και το θράψαλο δεν… παίζονται. Πως θα πάμε: Με ΚΤΕΛ από τον Κηφισό (τηλ 210 5150220 και 210 5150241)

Ναύπακτος



Τι θα δούμε: Η «νησιώτικη» πόλη της Στερεάς Ελλάδας μπορεί να χρειάζεται (τουλάχιστον) ένα Σαββατοκύριακο για να την απολαύσετε με την… ησυχία σας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί και ιδανικό μονοήμερο προορισμό. Βόλτες στο πεταλωτό βενετσιάνικο λιμάνι και στην όμορφη πλατεία, καφεδάκι στην όμορφη συνοικία Μποτσαρέικα πάνω από το λιμάνι και ένα πέρασμα από τον επιβλητικό Πύργο του Μπότσαρη, με την μόνιμη έκθεση της φημισμένης Ναυμαχίας γεμίζουν ιδανικά μια ημέρα στην όμορφη αυτή πόλη.Που θα φάμε: Για ολόφρεσκο ψάρι στα κάρβουνα (σαρδέλα, μαριδάκι, γαριδάκι κτλ.) και όμορφη θέα, ο «Παπούλης» είναι ό,τι πρέπει, ενώ το «Σπιτικό» ειδικεύεται σε πιάτα ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. Πώς θα πάμε: Με το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας (τηλ: 210 5129293).

Γαλαξίδι



Τι θα δούμε: Αφού χορτάσετε βόλτες στα όμορφα σοκάκια του, επιβάλλεται να κάνετε μια στάση στο Ναυτικό Μουσείο, στο ρομαντικό εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα, στο θρυλικό καφενεδάκι του «Θεμιστοκλή» (υπάρχει εδώ από το 1814!) και στον πευκόφυτο λόφο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Πού θα φάμε: Οπωσδήποτε στο Μπάρκο της Μαρίτσας, το πιο γνωστό εστιατόριο της περιοχής, με την εκπληκτική γαριδομακαρονάδα με σαφράν, τα ντόπια μύδια και την υπέροχη ταραμοσαλάτα και στο ιδιαίτερο ουζερί Σκελετόβραχος για πειραγμένα θαλασσινά όπως τα μύδια με σκόρδο και κρασί. Αν πάλι θέλετε κάτι για να γλυκαθείτε, τότε τα παραδοσιακά γλυκά της Μίνας είναι εγγύηση (κορυφαίο το ραβανί με ρύζι). Πώς θα πάμε: Με το ΚΤΕΛ Φωκίδας (τηλ: 2108317096).

Λειβαδιά



Τι θα δούμε: Η πανέμορφη πλατεία της Κρύας με τα ψηλά δέντρα και την πυκνή βλάστηση, οι πέτρινες γέφυρες, ο νερόμυλος και το όμορφο πέτρινο θέατρο της πόλης είναι μερικά από τα σημεία αυτής της όμορφης πόλης τα οποία αξίζουν να δείτε στην όμορφη αυτή πόλη που θυμίζει όαση πρασίνου. Πού θα φάμε: Ίσως σε αυτήν την εκδρομή να μην έχει σημασία το «που», όσο το «τι». Εκπληκτικό σουβλάκι φυσικά, το φαγητό-σήμα κατατεθέν της περιοχής, το οποίο θα βρείτε κυριολεκτικά παντού στην πόλη. Ξεχωρίζουμε το Στέκι των Σκιέρ με ιστορία από το 1966 κοντά στο γήπεδο του Λεβαδειακού, το οποίο σερβίρει και τυλιχτά.



Η βενζίνη εξακολουθεί να φλερτάρει με τα… ύψη, όμως δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε περικοπές στις αποδράσεις σας; Έχουμε ιδέες. Και πολύ ελκυστικές μάλιστα. Τι θα λέγατε για μια μονοήμερη χωρίς αυτοκίνητο σε έναν αγαπημένο και κοντινό στην Αθήνα προορισμό;

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/escape/weekend/articles/294668/article.aspx
Πηγή: www.in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ