Ζιμπάμπουε: Στο πανεπιστήμιο της Χαράρε η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μουγκάμπε μετά το πραξικόπημα (ΦΩΤΟ)

Επιχειρεί να διατηρήσει την εικόνα του ηγέτη

Στην τελετή απονομής των πτυχίων στο πανεπιστήμιο της Χαράρε έκανε σήμερα την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το  στρατιωτικό πραξικόπημα που έγινε τις προηγούμενες μέρες, ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο 93χρονος αρχηγός του κράτους, εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο πανεπιστήμιο Zimbabwe Open, φορώντας  μια μπλε τήβεννο και ασορτί κάλυμμα κεφαλής κατά την τελετή .

Η εκδήλωση φαίνεται ότι του έδωσε την ευκαιρία να προβάλει την εικόνα του «ηγέτη» ακόμα και αν το αίτημα για την αποχώρηση του από την εξουσία, ύστερα  από 37 χρόνια γίνεται ολοένα και εντονότερο.

 Ο στρατός της Ζιμπάμπουε δήλωσε ότι πραγματοποιεί "σημαντική πρόοδο" στις συνομιλίες με περιφερειακούς ηγέτες ενώ  εξακολουθεί να συλλαμβάνει κάποιους συμμάχους του ηγέτη και της συζύγου του.

Νωρίτερα, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, κορυφαίο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αρμοδιότητα την Αφρική, σημείωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει να αρχίσει «μια νέα εποχή» στη Ζιμπάμπουε.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Ντόναλντ Γιαμαμότο, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις αφρικανικές υποθέσεις, φάνηκε να απορρίπτει την ιδέα ο Μουγκάμπε—ο οποίος κυβερνά τη Ζιμπάμπουε επί 37 χρόνια—να παραμείνει σε έναν μεταβατικό ή εθιμοτυπικό ρόλο.

«Πρόκειται για τη μετάβαση της Ζιμπάμπουε σε μια νέα εποχή, πραγματικά αυτό ελπίζουμε», τόνισε ο Γιαμαμότο

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ