Το νησί της φθινοπωρινής απόδρασης - Κύθνος

Θα φύγουμε στην εκπνοή του καλοκαιριού. Έτσι στα ξαφνικά για δύο-τρεις μέρες. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς κράτηση σε δωμάτιο. Δεν χρειάζεται άλλωστε. Στo νησi που θα πάμε δεν υπάρχει λόγος να αγχωθούμε για τίποτα. Θα είναι η τελευταία απόδραση του καλοκαιριού, μια τελευταία ευκαιρία να φορτίσουμε λίγο ακόμα τις μπαταρίες, να κρατήσουμε ζωντανό το καλοκαίρι όσο περισσότερο μπορούμε.

Θα φύγουμε στην εκπνοή του καλοκαιριού. Έτσι στα ξαφνικά για δύο-τρεις μέρες. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς κράτηση σε δωμάτιο. Δεν χρειάζεται άλλωστε. Στo νησi που θα πάμε δεν υπάρχει λόγος να αγχωθούμε για τίποτα. Θα είναι η τελευταία απόδραση του καλοκαιριού, μια τελευταία ευκαιρία να φορτίσουμε λίγο ακόμα τις μπαταρίες, να κρατήσουμε ζωντανό το καλοκαίρι όσο περισσότερο μπορούμε.

Travel photo: Artiste.gr

Σύμφωνα με το arttravel.gr, o στόχος θα είναι ένας: να πιάσουμε τραπέζι πλάι στο κύμα και να ξορκίσουμε την φθινοπωρινή μελαγχολία με τσίπουρα και θαλασσινούς μεζέδες. Ανασυγκρότηση δυνάμεων στην απόλυτη εξουσία του Αιγαίου.

 

Κύθνος

 Είναι επίτηδες μικρή για να ανακαλύψουμε εύκολα τις ομορφιές της. Να γευτούμε τρυφερό αρνάκι, να γλυκαθούμε με αμυγδαλωτά και να χορέψουμε θερμιώτικο μπάλο. Στην Κύθνο ξεκινάμε για ένα σαββατοκύριακο και επιστρέφουμε για πάντα. Στο πλευρό μας η φθινοπωρινή λιακάδα που μας οδηγεί στα καφενεία της ολόλευκης Χώρας που μοσχοβολά γαρδένιες, για ουζάκια και βανίλια υποβρύχιο, στα ψηλά κάστρα, στις εκκλησίες με την απόκοσμη ακουστική και στον Άγιο Στέφανο με τα ελάχιστα σπίτια, χτισμένα πάνω στο κύμα, όπου μιλάμε σχεδόν ψιθυριστά για να μην διαταράξουμε την απόλυτη ησυχία. Η Κύθνος θα αποτελεί πάντα το low profile καταφύγιό μας όταν η βουή της πρωτεύουσας γίνεται αβάσταχτη.

Παράθυρο με θέα

Ξενώνας Αφροδίτη Ολοκαίνουριο με 11 δωμάτια με μεγάλες ντουλάπες, μπαλκονάκι για αγνάντεμα στη θάλασσα και χρωματιστές λεπτομέρειες. Μεγάλο ατού το πλούσιο και σπιτικό πρωινό που ετοιμάζει η κυρία Αφροδίτη. Δέκα λεπτά από τα ιαματικά λουτρά της περιοχής (Λουτρά, τηλ.: 22810 31650, από € 50 το δίκλινο).

Porto Klaras Ευρύχωρα διαμερίσματα, απομονωμένα -ιδανικά για ζευγάρια- δίκλινα και δροσερές σουίτες, ένα βήμα από τη θάλασσα, που μας κερδίζουν με την απλότητά τους: ζωηρά χρώματα, χτιστά κρεβάτια με γύψινες απεικονίσεις κυκλαδίτικων χωριών στο προσκέφαλο και ξύλινα έπιπλα-κληρονομιά των προγόνων των ιδιοκτητών (Λουτρά, τηλ.: 22810 31276, www.porto-klaras.gr, από € 60 το δίκλινο).

 

 

 Στο πιάτο

Άριας Γεύσεις Το παλιό αρχοντικό μετατράπηκε σε κουκλίστικο εστιατόριο γεμάτο αντίκες από την συλλογή των ιδιοκτητών και πινελιές εικαστικές από την Έλενα Sgardeli -Βλαστάρη. Στον απάνεμο όρμο της Αγίας Ειρήνης γευόμαστε καλαμάρι και χταπόδι πλοκάμι, μπαρμπούνια, σαργούς και φαγκρόπουλα, αχινομακαρονάδα και σκορδάτη σαρδέλα (Αγία Ειρήνη, τηλ.: 22810 31371, από €15 το άτομο).

Κατερίνα Στη γεμάτη λουλούδια βεράντα της ταβέρνας χορταίνουμε με ψητό γουρουνόπουλο με πατάτες που λιώνουν στο στόμα, κατσικάκι στο φούρνο και περιζήτητο σφουγγάτο με μανούρι και μοσχοκάρυδο. Τα κηπευτικά είναι από το περιβόλι της οικογένειας (Λουτρά, τηλ.: 22810 31418, από €15 το άτομο).

 

Αποχαιρετιστήρια βουτιά

Στο καρτποσταλικό τοπίο στην Κολώνα, την παραλία-έμβλημα της Κύθνου. Μια λωρίδα στεριάς χωρίζει τη θάλασσα στη μέση δημιουργώντας δύο αμμουδιές στην ίδια παραλία. Οι απάνεμοι όρμοι της είναι αγαπημένο σημείο για σκάφη και ιστιοπλοϊκά. Θα πάτε με θαλάσσιο ταξί. Εναλλακτικά, θα απομονωθείτε στην σχεδόν πάντα έρημη παραλία του Σκύλου με χοντρή άμμο και εξωτικά νερά. Φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

 

 

 Ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι

Στους πολύχρωμους καναπέδες του Αμορούζα για την καλύτερη Margarita του νησιού (Χώρα, τηλ.: 22810 31636). Αγναντεύοντας την ανατολή ύστερα από ολονύκτιο clubbing στο πιο φημισμένο club της Κύθνου, στο Ακρωτήρι (Μέριχας, τηλ.: 22810 32754).

 

    Τελευταίο ενσταντανέ

Το ιδιόμορφο χωριό Δρυοπίδα (Χωριό ή Σύλλακας για τους ντόπιους) που είναι κρυμμένο ανάμεσα σε δύο λόφους και δεν φαίνεται από τη θάλασσα. Χαρακτηριστική η αρχιτεκτονική του με πέτρινα σπίτια με κεραμοσκεπές, γραφικά σοκάκια και καμάρες. Αξιοθέατο το σπήλαιο Καταφύκι, από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας (πραγματοποιούνται εργασίες για να ανοίξει για το κοινό).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ